logo

ETALON/ TREND
2018. 8. szám december

 

Féktelen nőiesség, gyönyörű sziluettek, mértéktartó elegancia. Mindez egy kollekcióban, melynek szubsztanciája ezúttal a részletekben és a merész színekben rejlik.

 

 DSC3204 vil Nagy


A Magenta téli-, mindazonáltal ünnepi szezonra megálmodott nyitányában folytatódik az ősszel komoly hangsúlyt kapott passzék, logózott részletek és steppelt betétekkel vegyített textúrák játéka, ám a sportos felhang most egészen diszkréten szól csupán. Az év végi eseményekre ugyanis gyönyörű és elegáns trendszetterekkel melegít be a márka. Ahol a vezérszavakat a szoknyák, ruhák, diszkrét hasítékok és karakteres textúrák találkozása szavalja. Az áttetsző tüllel és bőrbetétekkel vegyített fenséges fekete ezúttal is biztos alapokra építi az év végi szettjeinket.

 

 DSC3486 vil Nagy

 

 DSC3951 Nagy


A Magenta vállfáin újra tobzódnak a női energiák. Gyorsan szerezzünk be néhány harisnyát, a legfrissebb kollekció ugyanis dőzsöl a lábakat villantó szoknyákban és ruhákban. A stíluscsavar pedig ezúttal sem marad el.


Ártatlan romantika egy adag határozottsággal
A szende fodrokkal, gótikus részletekkel, tölcsér ujjakkal és gazdagon fodrozott,- csipkézett zsabós nyakmegoldásokkal mutatják meg magukat ismét a barokkos részletek. De a téli kollekcióból csemegézve nemcsak lányregények magabiztos hősnőivé, hanem sci-fi szereplőkké is avanzsálhatunk.

 

 DSC4027 vil Nagy

 

Futurisztikus dáma
A kollekció egy új szeletében a letisztult, borotvaéles vonalak találkoznak a bőrbetétekkel és a futurisztikus tüll részletekkel. A tervezés során a kiváló arányérzékkel vegyített anyagtársítások és örökérvényű formák kerültek újra a piedesztálra. A márka ezzel a nők eleganciáját, csáberejét és báját értelmezi újra és újra.

 

 DSC4396 vil Nagy

 

 DSC4689 2 Nagy

 

Hangulatjavító színek
A kollekció domináns színek köré szerveződik. A nagy szürkeség közepette meghökkentőnek tűnő árnyalatok fokozzák a hangulatot, melyeket viselve garantáltan nem maradunk észrevétlenek. Új tónus az ún. Nebulas Blue vagyis téli kék, amely egyszerre sportos és elegáns, karakteres és dinamikus szín, miközben épp úgy hordozza magában a nyári vidámságot, akárcsak a tél jegyeit. Ez utóbbi különösen akkor dominál, ha feketével kombináljuk. De nemcsak a kék modern árnyalata hirdeti a viselője magabiztosságát, hanem az ismét ultramenő fukszia is. Az elfeledett nyári árnyalat most minden bizonnyal az ünnepi időszak új pirosa lesz. Hogy is maradhatna le a tónusról elkeresztelt Magenta téli kollekciójából pont a friss pink árnyalat! És ha már a merész statement színeknél tartunk, a magyar márka az állati printekről sem feledkezett meg. Az ocelot és párducminta bátor önkifejezésünkben és állatias énünk kinyilatkoztatásában hivatott szolgálni. Nem csoda, ha rendre helyet követel magának a divat színterén. A legjobb, ha egy outfiten belül egyszínű darabokkal társítjuk. És természetesen az sem véletlen, hogy a nyomatokkal tökéletesen kollaboráló bőr is ekkora hangsúlyt kapott a téli kollekcióban. A karakteres szövet megszámlálhatatlan életének most is új fejezete nyílt a Magneta téli gyűjteményében. Szoknyákba, sortokba, övrészekbe, ruha betétekbe mutatja meg a finom nőies, fodrokkal ellenpontozott és kevésbé vad arcát.

 

 DSC4503 vil Nagy

 

 DSC4889 vil Nagy

 

Dekoratív elemek
A test vonalát hangsúlyozó fazonok mellet áttetsző puha tüllök, csipkés részletek, apró fodrok, sejtetik a nőies kontúrokat. Az érzékiség nyílt kártyáival játszik a tervezőnő, Dankó Ágnes, de csak egészen finoman. Díszes csipkék és luxust sugárzó bőrök hívogatnak. A kollekció bővelkedik a finom dekoratív elemekkel fűszerezett egyszerű fazonokban. A Magenta legújabb darabjait az ünnepek alkalmával gyönyörűen kísérhetik a ragyogó kiegészítők: a strucctollak műszőrmék, pelerinek és kecses magas sarkúk.


Szöveg: Balassa-Szökrönyös Éva Fotó: Magenta

space

 

01 rolunk 02 karrier 03 letoltesek 04 kapcsolat