logo

ETALON/ TREND

2018.6.szám szeptember

 


Lehengerlő, játékos, ultramerész. Ez az új szezon cipőtrendje a Tutto bene scarpe tolmácsolásában! Készen állsz?

 

ada 7179 09

 

Sportos futurizmus,
Balenciaga nyomában

A sneakervilág állóvizét, a Balenciaga Triple S elsőre abszurnak tűnő modellje kavarja fel, olyannyira, hogy az új irányvonalat szinte az összes gyártó meglovagolta, és a retronak tűnő sportcipő sziluettjének mintájára megalkotta a maga menőségét. Az őrült architektonikus forma a cipő talpkiképzéséből fakad, amely 3 sportágra (futás, kosárlabda, atlétika) fejlesztett talprész egymásra rétegezésének eredménye. Streetstylerek, fashionisták, celebek, influencerek egyszerre váltották le unalmas edzőcipőiket az Amerikában csak “grandpa sneaker”-néven emlegetett papira. Nos, a divattörténelemben korábban is követtek már el bűncselekményeket, ám ez a mostani, kétségtelenül a komfortunkat szolgálja majd. Aki pedig maradna a hagyományos sneakereknél, most sci fi filmeket megszégyenítő metálos verziókat ölthet magára.

 

ada 7179 03


Egy kis grunge

A bakancs 2018-as inkarnációja ellenállhatatlan fényében tündököl. Az idei őszi szezonban must have darabjainak számító, urbánus életre adaptált vagány darabok ugyanis olyan sokféle arcukat mutatják, hogy bármelyikünk megtalálhatja a saját stílusának megfelelőt közülük. Ezúttal a csillogás diadalmaskodik, így metálos és lakkbőr verziók hívogatják a cipőszerelmeseket. A Tutto bene scarpe letisztult, fűzős darabjainak ezúttal talp éle, orr és nyelv része kapott némi rafinériát az extra díszítésekkel, hogy ezt az egyébként maszkulin formát a női öltözetek kortárs darabjává avanzsálja. A lakkbőr mellett a fehér bőr és vastag gumi pántok is főszerepet kaptak az újgenerációs bakancsokon. Egyszóval a szeszélyes időjárás is Rock ’N Rollért kiállt!

 

ada 7179 05


Modern viktoriánus

Bársony szoknya, jacquard blézer, csipkezsabó, csakhogy megalapozzuk a hangulatot ezekhez az angol elegancia ihlette hasítottbőr darabokhoz, melyek törékenysége és finom kiképzése kétségtelenül a karakteres formavilágot hivatott ellensúlyozni. Kecses formavilágú félcipők és bokacsizmák hívogatják a hűvös szeleket, decens hangulatú skót királyi jelvényekkel és vékony talpkiképzéssel.

 

Szöveg: Balassa-Szökrönyös Éva, Fotó: Benkő Péter, Luxfotó

space

 

01 rolunk 02 karrier 03 letoltesek 04 kapcsolat