logo

ETALON/ FITNESS TRENDEK
2018. 4. szám június

 

A rendszeres testmozgás rengeteg egészségügyi előnnyel jár, s noha ezzel mindenki tisztában van, sokak életéből hiányzik a sport. Indokot mindig talál az ember, olykor csak egyszerűen azt nem tudja, milyen sportágat válasszon, hova, kihez forduljon kérdéseivel. A zalaegerszegi Restart Fesztivál megoldást nyújt minden aktív kikapcsolódást keresőnek.

 

zeg3


A sport és az egészséges életmód jegyében tavaly életre hívott nagyszabású programsorozat népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy 12 ezer érdeklődő látogatott el a sokszínű kavalkád valamely rendezvényére. A folytatás tehát nem volt kérdéses, bocsájtotta előre Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere.
- A zalai megyeszékhely sportszerető város, élsportbeli sikerei, valamint az iskolai és diáksport, a szabadidő sport hangsúlyos támogatása elismeréseként 1996-ban elnyerte a Nemzet Sportvárosa megtisztelő címet, melynek folyamatosan igyekszik, igyekszünk megfelelni – folytatta a városvezető. – Célunk, hogy minden Zalaegerszegen élő, illetve ide látogató jól, komfortosan érezze magát a településen, megtalálja számítását, jövőjét, munkáját, és természetesen azt a kikapcsolódási formát, ami feltölti, újraindítja. A fesztiválok sorában így helyet kapott a sport is. Amellett, hogy a találkozó népszerűsíti az egészséges életmódot, van még egy nem titkolt szándéka, mégpedig az, hogy mind többen megismerjék Zalaegerszeg épített és természeti értékeit. A versenyek, megmozdulások résztvevői, nézői eljuthatnak az Alsóerdőre, a tévétoronyhoz, a Gébárti-tóhoz, de a belvárost, annak tereit, parkjait szintén birtokba vehetik, ahogy ezt tavaly is megtették.

 

zeg0

 

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere

 


Az ötletgazda Horváth Szilárd, a Városmarketing Iroda vezetője és Szabó Zoltán sportigazgató, továbbá a munkájukat segítő számtalan civil szervezet, sportegyesület és városi intézmény ezúttal július 5. és 8. között, illetve július 14-15-én várják a mozgás szerelmeseit, illetve a tréningekkel még csak kacérkodókat. Összesen 15 sportversenynek ad otthont a zalai megyeszékhely e napokon, lesz nemzetközi megmérettetés és két hazai kupaverseny is, ugyanakkor megannyi tömegeket megmozgató eseményt kínálnak a szervezők. A polgármester hangsúlyozta, minden korosztályra gondoltak, a legifjabbakra csakúgy, mint a szépkorúakra.
A nyitányt, ahogy az elmúlt évben, ezúttal is a tűzoltók toronyfutása jelenti, melynek a TV-torony lesz a színtere. A repertoárban többféle futóverseny, gyalogos és kerékpáros túra, utcai kosárlabda kupa, rúdsport verseny, ökölvívó gála, fitness táncverseny, evezős program, légtorna, küzdősport bemutató egyaránt szerepel, sőt, a szellemi sport ugyancsak helyet kapott a kínálatban, vagyis a sakk szerelmesei szintén próbára tehetik magukat.
Az izmok fejlesztése mellett ismereteit is gyarapíthatja a közönség, ezt szakmai előadások biztosítják. Az Egészségutcában tápláló, vitamindús étkek kóstolására lesz lehetőség, illetve sportszereket is lehet majd tesztelni.
- Szeretnénk, ha idővel tovább színesedne a paletta, és nemzetközivé válna a sportfesztivál – összegzett Balaicz Zoltán. - Bízunk benne, hogy kegyeikbe fogadják a rendezvényt az égiek, és az elmúlt évhez hasonlóan ebben az esztendőben is sokan húznak edzőcipőt vagy éppen túrabakancsot, megtalálják a számukra legideálisabb mozgásformát, miközben felfedezik Zalaegerszeg nevezetességeit, szépségeit.

 

zeg1

 

 

TeTedd! – idén is

A zalaegerszegiek joggal büszkék a város természeti értékeire, és szívesen tesznek is azért, hogy a település parkjai, erdei szépek, rendezettek legyenek, hiszen nem mindegy, milyen környezetben sportolnak, kirándulnak, ahogy az sem, milyen miliő fogadja a zalai megyeszékhelyre látogatókat.

Ennek jegyében idén is – immár negyedszer - várják köztisztasági akcióra azokat, akik részt vennének a város csinosításában.

, melyet 1976. április 23-án nyitottak meg a nagyközönség előtt. A tenni vágyók szakemberek irányítása mellett segíthetik a 2007-ben helyi természetvédelmi területté nyilvánított Parkerdő zöldfelületeinek rendezését, a játszótér és környéke megújítását, a sétány kavicsozását. Padfestéssel, szemétszedéssel is ki-ki hozzájárulhat az akció sikeréhez. A szervezők gondoskodnak munkaeszközről, és persze zenéről is, hogy igazán jó hangulatban folyhasson a munka.

 

zeg


Az, aki szeretne részt venni a közösségi munkában, legkésőbb 2018. június 18-ig, a 92/502-125-os telefonszámon Tánczos Zsolt környezetvédelmi szakreferensnél (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) jelentkezhet.

Eső esetén június 25-én tartják meg a programot.

 

Szöveg: Péter Gyöngyi, Fotó: Seres Péter, Lendvay Antal

space

 

01 rolunk 02 karrier 03 letoltesek 04 kapcsolat