logo

ETALON/ FITNESS TRENDEK
2018. 4. szám június

 


Egy elhatározás, némi előkészület, egy nagy levegő és START! Induljon a mozgás, öltsük magunkra a kényelmes sportruhánkat, kössük meg a cipőfűzőt és adjuk át magunkat az élménynek! Ám még mielőtt belemélyülnénk e tevékenység kétséget kizáró előnyeinek élvezetébe, válasszuk az ehhez tökéletesen megfelelő kiegészítőket! Kiváltképp, hogy elkerüljük a kényelmetlen és az ezzel járó kellemetlen érzést, hogy a mozdulatok precíz végrehajtása helyett a felszerelés tökéletlensége zavarja meg koncentrációnkat.

 

s


Úszás

A víz szerelmesei is bőven válogathatnak a különböző specifikált, újításokkal felszerelt kiegészítők közül, melyek elsősorban a 100 százalékos klórállóságuktól, anyagi összetételüktől egyediek. A minden izmot megmozgató sportban, elsősorban az egyik legfontosabb szempont, hogy a kiválasztott textília milyen ellenálló és víztaszító rétegű, illetve mennyire rugalmas, erős tartású. Úszáshoz és a szabadidős csúszdázáshoz azonban más-más komponensű darabot javaslunk az anyag bolyhosodását elkerülvén. Az egyéb kiegészítőknek, mint például az úszósapka, az úszószemüveg is éppoly lényeges, hiszen a vízi „élet” nem fenékig tejfel. Az erős klórtartalom roncsolja a haj szerkezetét, ezért a vízbe csak magas minőségű szilikon, neoprém vagy latex fejvédővel ugorjunk, mely nem csupán a tökéletes illeszkedést teszi lehetővé hanem, hogy hajszálaink is szárítás nélkül ússzák meg a vizes kalandot.

 

s1

 

Futás

Sokszor megtévesztőek a színes minták, élénk hangulatú pólók, trikók és társaik, merthogy egy sportruházatnál ez csupán másodlagos kérdés. Nem feltétlen a címke analizációjára helyezzük a hangsúlyt, mind inkább arra a tényre, hogy a kiszemelt öltözet jól áll-e a próbafülkében. Ám egy jól szellőző, elasztikus anyagból készülő dressz aranyat ér, nem beszélve azon változatairól, melyek a szálak között is elvezetik a nedvességet. Törekedjünk arra, hogy kényelmes, s ne szűk futónadrágot válasszunk, vagy ha esetleg zavarna bennünket, hogy néha ki-kilóg a derekunk, egy vékony trikó használatával elkerüljük, hogy a folyamatos „igazgatás” a teljesítményünk rovására menjen. Hogy a sportcipő szellőzéséről, könnyed súlyáról, formai kialakításának jelentőségéről ne is beszéljünk…

 

s3


Jóga

A jóga, több, mint egy sportág. Nem csupán koncentrált testmozgás, hanem komoly elmélyülés, szellemi „séta” a holisztikum misztériumában. A fizikai –, és a mentális stresszt feloldó, testünk megismerését célzó mozgásforma elasztikus, rugalmas viseletet követel meg. A capri vagy térdnadrágok microszálai tökéletes nedvesség elvezető képességgel rendelkeznek, így különleges komfortérzetet biztosítnak. A minőségi mikrocellás, légáteresztő anyagból készült felsőruházat jellemzője a gyors száradás, kényelmes, áramvonalas kialakítás, mely a test formáját maximálisan követi.

 

s5

 

Cross

A crosstraining, ahogy nevében is szerepel, keresztedzés, a dinamikus elemektől a lassú, súlyzós mozdulatokon át minden szinten fejleszti a kondicionális képességet és markánsan formálja az izomzatot. Az atlétikai elemekre épülő sportban a testrészek egymás után, hol egyszerre, hol pedig felváltva kapják a terhelést, aminek köszönhetően garantált lesz az izzadás. Éppen ezért a dressz kiválasztásánál különös figyelemmel kell lennünk az anyagok nedvszívó hatásmechanizmusára, ugyanis bőrünk légzését tekintve egy műszálas textília egyet jelent a fullasztó érzettel. Egy nők számára kifejlesztett sportmelltartó precíz alátámasztással stabilizál a nagy intenzitású edzések során. A poliészter és elasztán kombináció pedig a gyors felszívódást és a gyors száradást eredményezi.


Szöveg: Kancsalné Takács Bernadett, Fotó: Adidas by Stella McCartney, Nike

space

 

01 rolunk 02 karrier 03 letoltesek 04 kapcsolat