logo

ETALON/ OKTATÁS
2017. 5. szám augusztus


A szeptemberi újrakezdést indítsuk, a tanulmányi teljesítményt is támogató, nélkülözhetetlen high-tech eszközök beszerzésével, így a mumus-hónapból egy szempillantás alatt favorit lesz.

 

foramax

 

Premium PC
Noha az asztali gépek az utóbbi időben egyre inkább visszaszorulni látszanak a laptopokhoz képest, a strapabíróság, bővíthetőség, teljesítmény szempontjából azonban mindenképpen sok előnnyel szolgálnak a tanulók számára. Prémium PC-t megbízható informatikai cég konfigurációiból célszerű választanunk. Ha a tanulás mellett a kikapcsolódás is fontos szempont a Foramax INTEL Game Elite PC V1-es (1) nagyágyúját ajánljuk. Az Asus B250M-A alaplap és a GTX 1050Ti 4Gb videokártya kombinációja kiegészülve az Intel i3 hetedik generációs, 3,9Ghz-es processzorával a legtökéletesebb játékélményt biztosítja a felhasználó számára. Ha lehet, akkor fokoznánk még, ugyanis a Foramax INTEL Game Elite PC V1 a 2Tb-os Seagate HDD mellé kapott még egy 120Gb-os Kingston SSD-t is, ennek köszönhetően a játékok és a tanuláshoz szükséges alkalmazások egy szempillantás alatt elindulnak. Ez utóbbiak remélhetőbben sűrűbben, mint az előbb említettek. Bővítésre, továbbá Windows operációs rendszer és Microsoft Office előtelepítésre is van lehetőség.

 

Gépünk szeme
A Samsung Full HD (2) ívelt monitorja igazi szemet gyönyörködtető látványt biztosít a felhasználók számára. A közel 55 centiméteres képátló egyébként 4 milliszekundumos válaszidővel és az ívelt kijelzőjének köszönhetően 178 fokos betekintési szöggel kápráztat el mindenkit, aki a tű éles és nagy felbontású videókhoz, játékokhoz szoktatta szemét. D-Sub és HDMI csatlakózóval felszerelve, 3 év garanciával szerezhető be a Foramax kereskedésekben, illetve az online storeban.

 

Az íróasztalon túl…
Az ottalvós haverhoz, a telekre és nagymamához könnyen mobilizálható előnye miatt a laptop a legkézenfekvő megoldás. Az Acer Aspire (3) minden elvárásnak megfelel, amit szülőként támasztunk gyermekünk leendő notebookja felé. Teljesen rendben van design ügyében, hiszen egy 33 cm átmérőjű HD LED monitort kapunk, kézre álló billentyűzettel és ezt megfejelve az egyedi, spirál mintázatú notebookot akár piros és kék színben is választhatjuk, gyermekünk ízlésének megfelelően. Méretét tekintve sincs okunk panaszra, hiszen a laptop alig nyom többet másfél kilogrammnál többet és a 327x228x22,7 milliméteres dimenziók is igen vonzóak. A 3 cellás, 3220 milliamperes akkumulátor hét órán át is képes árammal ellátni gépünket, így a harmadik kritériumnak, az akkuidőnek is eleget tesz. A negyedik fontos tényező, az belső erő sem maradt el társaitól. Kétmagos Intel Celeron processzora és 4Gb RAM memóriája gondoskodik a megfelelő teljesítményről, legyen szó beadandóról, filmezésről, vagy internetezésről az Aspire ES13 minden körülmény között zökkenőmentes felhasználást biztosít.

 

Ha nyomtatni kell
A WiFi-n kommunikáló multifunkciós Brother DCP-J105 (4) printer garantáltan költséghatékony, hiszen a fekete tinta hozzávetőlegesen 2400, míg a színesek körülbelül 1300 oldal nyomtatására elegendőek. Percenként átlagosan 11 monokróm, valamint 6 színes dokumentum nyomtatását végezhetjük el akár 6000x1200 dpi-s nyomtatási felbontásban. A beolvasó felület 1200x2400 dpi-re képes maximum. Könnyen kezelhető, számítógépről, akár mobilról, konzolról, vagy bármilyen WiFi-n kommunikáló eszközről könnyedén nyomtathatunk vele.

 

A reggelek legnehezebb pillanataihoz
A letisztult, ámde mégis gyönyörű Sencor SDC 120 (5), ívelt kijelzős ébresztőóra kettős riasztás funkciójával, erősödő ébresztőhangjával és LED kijelzőjével lopja be magát szívünkbe.

 

Lebegő robotfej vagy gördeszkázó sajtburger?
A Logitech Doodle Collection (6) egereinek egyedi dizájnja, hűen kifejezi a kreativitást. A színes és mókás egerek mindemellett Windows®, Mac, Chrome OS™ és Linux® környezetben egyaránt működnek.

 

Multifunkcionális lámpa
Flexibilis szárú, LCD kijelzővel felvértezett íróasztali LED lámpa (7) nemcsak világításra szolgál, de helytakarékos kivitele miatt tolltartó, naptár, óra, és hőmérő funkcióval is rendelkezik. A fényerő 3 szinten szabályozható, így lehetővé teszi a hosszabb olvasás és írás idejét a szem fáradsága nélkül.


Szöveg: Farkas Márió

space

 

01 rolunk 02 karrier 03 letoltesek 04 kapcsolat