logo

ETALON/ LIFE STYLE
2018. 4. szám június

 

 

Tökéletesre polírozott, csillogóveteránok, melyek nem csupán egyedülálló küllemükkel, hanem karakteres hangjukkal is magukra vonják a figyelmet. Tekintélyt parancsoló megjelenéssel üzenik a jelenkornak: a múlt kincsei a jövő impulzusaival is képesek felvenni a versenyt. Felszabadító érzés egy régi kort idéző jármű volánja mögé beülni és kiengedni a kéziféket… Kapaszkodjanak hát meg, kedves Olvasóink! Induljon az időutazás az aggastyán autócsodák világába!

 

Marie Claire Australia 2012 02 www.storemags

 

Hévízen járunk, ahol az év minden időszakában érkeznek gyógyulni és kirándulni vágyók, akik a beütemezett programjaik mellett számos ponton élvezhetik a neves település adta lehetőségeket. Az egyik legimpulzívabb magyarországi város a rövidebb és hosszabb időre utazókat éppúgy elvarázsolja. A Lotus Therme Hotel & Spa Hévíz kiemelt figyelmet fordít nem csupán szállóvendégei maximális és professzionális kiszolgálására, hanem a környékbeliek, a turizmus helyi élvezőinek „szórakoztatására” is. Komoly tradíciónak számít az idei évben immáron XIII. alkalommal megszervezendő Lotus Retro Mobil Concours d’Elegance veterán- és luxusautó felvonulás és kiállítás. A kétnapos esemény részletes programjáról a szálloda értékesítési és marketing igazgatója, Kosztolánczi Viktor mesél nekünk. – Az idei évben június 16-17-én kerül sor erre a hagyományőrző eseményre - a már jól megszokott helyszínen -, a tizenhét hektáros ősparkunkban. A kétnapos találkozó szombaton egy autós felvonulással, korzóval Hévízen veszi kezdetét majd a keszthelyi Fő teret, Festetics kastélyt, a Tófürdőt érintve kanyarodik vissza a szálloda irányába. A különlegességek kígyózó sora, a hosszú konvoj pazar látványa páratlan élményt okoz, nem beszélve arról a karakteres motorhang „koncertről”, mellyel az oldtimerek „Megállj!”-t parancsolnak a békésen sétáló járókelőknek.
Az előző évekhez hasonlóan főként magyarországi tulajdonosok nevezték veterán járművüket a programsorozatba, de egy-két nemzetközi kiállító is megmérkőzik a különböző kategóriák babérkoszorújáért. Nem csupán presztízs ezen az eseményen részt venni: egy igazán üdítő és minden korosztály számára izgalmas program, melynek csúcspontja - kétség kívül - a vasárnapi nap. Ekkor ugyanis a hévízi szálloda ajtaja kitárul az utca embere számára is, azaz bárki részt vehet a közönségnapon. – 17- én fergeteges programokkal színesítjük a szálloda parkjában szervezett - már önmagában is kuriózumnak számító - autó kiállítást, mondhatni egy kicsit „juniálisozunk”. A legkisebbek autós élményeire is gondoltunk: pedálos kis járgányokat bérlünk erre az alkalomra. A 80-as évek zenéi, a felállított grill sátor, a retro ételek széles kínálata segítenek abban, hogy visszalépjünk pár évtizedet az időben és felelevenítsük a múlt csodálatos alkotásait a veterán autómustra során.


A felvonuló sok-sok különleges oldtimer között van egy-két igazi ínyencség. Az idei program egyik speciális megjelenője a Ford márka „Bádog Böskéjének” (Tin Lizzy) keresztelt T-Modell. Egyedisége abban rejlik, hogy 1908-ban, azaz pontban 110 évvel ezelőtt kezdték meg ennek a típusnak a gyártási munkálatait és ez a jármű felelt az akkori középosztálybeli amerikaiak számára az utazás élményéért. Ízig-vérig az aggastyán autócsodák táborát erősíti tehát. A veteránok között többek között bemutatkozik a Mustang Coupe (1966), az Opel Torpedo (1911), a Cadillac 62 Sedan (1942), vagy a Magnum filmekből megismert Ferrari 308 GTS is. Ezeket a járgányokat azonban csak megcsodálni lehet, kipróbálni sajnos nem. - A vasárnapi közönségnapon a szálloda impozáns parkjában vehetők szemügyre, járhatók körbe az oldtimerek és luxusautók. Merthogy nem csupán az idősödő, ám fényüket, cseppet sem vesztő régi „öregek” vonulnak fel a kiállításunk felhozatalában, hanem a jelenkor kiemelkedő márkáinak legújabb modelljei is képviseltetik az innováció karakterisztikus jegyeit. A bemutatkozók egy szépségversenyen is részt vesznek: szakmai zsűri, szakújságírók és a közönség is megválaszthatja a több, mint 25 kategóriában élen járó, legszebbnek ítélt kedvencét. Mindenképpen fontos megemlíteni, hogy - mint minden évben - idén is a gyerekek fontos szerepet kapnak a programsorozatba, ugyanis kreatív feladatot szántunk a környékbeli települések iskolás nebulóinak. Az „Autóm, a szuperhős” című rajzverseny formájában. Az elkészült alkotásokat szállodánk lobbijában kiállítjuk, és a legjobbakat díjazzuk is.

A Lotus Therme Hotel & Spa Hévíz kapuja tehát örömmel áll nyitva a kicsik és nagyok előtt, s kínál minden érdeklődő számára páratlan, regionális szinten egyedülálló lehetőséget erre a csodálatos időutazásra. Ez nem csupán a szálloda számára kiváló alkalom arra, hogy betekintést nyújtson szolgáltatásai széles kínálatában, hanem az ide érkezőknek is maradandó emlékeket idéz elő. A teltház - a szobafoglalás és a kültéri helyszín birtokbavételének vonatkozásában is - garantált, most már csupán az égieknek kell kegyeibe fogadnia ezt a kiemelkedő társasági rendezvényt, mely szenvedélyes életérzéssel fűszerezve mélyíti a történelmi kalandozást.


Szöveg: Kancsalné Takács Bernadett

space

 

01 rolunk 02 karrier 03 letoltesek 04 kapcsolat