logo

ETALON/ LIFE STYLE
2018. 3. szám május

 

Egy biztos, aki Zalakarosra érkezik, megfeledkezhet az unalomról, hiszen a GO WILD életérzés nem csak az újragondolt vadgasztronómiában jelenik meg, hanem a sokszínű város izgalmas programjai is egy kis vadulásra ösztönöznek bennünket! Ezekből szemezgettünk.

 

zk1

 

Május köszöntő családi napok
2018. április 28-30.
A majális, a természet ébredése, a májusfa állítás mind-mind nélkülözhetetlen eleme a tavaszi programsorozatnak. A zalakarosi fiatalok idén is összefognak, hogy felállítsák a város májusfáját. A rendezvény ideje alatt kiváló borokból és kézműves termékekből kóstolgathatunk.

 

Pünkösdi Vígasságok
2018. május 19-20.
A május közepén megrendezendő program koncentráltan a természeti kincsek közelségét célozza meg, éppen ezért a szervezők szabadtéri programokkal várnak. A gyerekek a Balaton-felvidéki Nemzeti Park kézműves és ismeretterjesztő foglalkozásain vehetnek részt, majd a felnőttekkel közösen a hagyományos májusfa kitáncolás hagyományos menetét is követhetik. Mindkét napon fergeteges utcabál zárja az eseményeket.

 

Mapei Tour de Zalakaros

2018. június 16-17. • 16-17.
11. alkalommal ad otthont a város legnépszerűbb sporteseménynek, a nagy sikerű Mapei Tour de Zalakarosnak, ahol országúti maraton, valamint hozzákapcsolódó teljesítménytúra, illetve családi bringatúra ígér hamisítatlan kerékpáros kalandokat, több különböző távon és futamban gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Idén ismét együtt bringázhatunk a profi országúti kerékpársport egyik nagy alakjával, a korábbi Párizs-Roubaix győztes Andrea Tafi-val, és a Giro dItalia kétszeres összetett győztesével, Gilberto Simonival, akik a szombati warm up ride-on, majd a vasárnapi Bianchi Zalakaros Maraton 137 km-es távján is rajthoz állnak majd. Nevezés és részletes program: www.tourdezalakaros.hu honlapon. A program ideje alatt céges hobby időfutam versenyt, a Szabadics Ride - Company Challenge-t rendeznek meg a szombati napon, és a kisebbekről sem feledkeznek meg: a Termál-tó partján egy izgalmas versenyre invitálják őket.

 

Kannavirág fesztivál
2018. július 6-7.
Július 7-én már hatodszorra gyúlnak a reflektorfények és kerül egy fergeteges show keretében a korona annak a hölgynek a fejére, akit az ikonikus, piros színű Kannavirág virágzásának idején királynővé választanak. Az előválogatót követően az élő shown, tíz lány mutathatja meg a szépségét és rátermettségét a fürdőváros arca címének viselésére, mégpedig Dudik Szonja, divattervező kreációiban. Az ítészek között R. Kárpáti Rebeka, Kállay-Saunders András is helyet foglal, az est házigazdai szerepét pedig a nagy sikerű színészpáros, Varga Izabella és Szőke Zoltán látja el. A jelentkezés már elindult, a szervezők május 31-ig várják az ambiciózus jelentkezőket, akik e jeles eseményen, a Dísz tér színpadán vonulhatnak a nagyérdemű közönség elé. A királynő és udvarhölgyei értékes nyereményekkel távozhatnak. A 2018-as Kannavirág győztes pedig a már megszokott módon ezúttal is szerepelhet az Etalon magazin címlapján és hasábjain.

 

Zalakaros Város Napjai
2018. július 20-22.
A három napot körbeölelő programsorozaton a város és az idelátogatók Zalakaros várossá avatását ünnepelhetik a gyermekprogramokkal, táncos fellépőkkel, neves előadókkal és énekesekkel fémjelezett eseményen. A hajnalig tartó mulatság szabadtéren zajlik majd, illetve a rendezvény ideje alatt a Gyógyfürdő téren kirakodóvásár, kézművesek bemutatói és borházak várják a vendégeket!

 

zk2

 

Utcafesztivál
2018. augusztus 2-5.
Az idei év a 8. alkalma annak a nem mindennapi fesztiválnak, ahol utcai művészek, zenészek és táncosok mutatkoznak be egy fergeteges fiesta keretében a rendezvénytér különböző pontjain. Mindeközben borházak forgataga kézműves portékák, valamint válogatott finomságok is tetézik a hangulatot.

 

XXI. Zalakarosi Bornapok
2018. augusztus 9-12.
A zalakarosi bornapok tradicionális keretek között, ezúttal is a balatoni borvidékek kiválóságaira fókuszál, és ad alkalmat arra, hogy a helyi boros gazdák is megmutatkozzanak a neves balatoni és országos borászatok között. A gasztronómiai és borászati élmények mellett zenéből sem lesz hiány!

 

Szent István napok
2018. augusztus 18-20.
Augusztus 20-a alkalmából elmaradhatatlan elem az ünnepi programsorozat a Gyógyfürdő téren. A rendezvény ideje alatt koncertek, kirakodóvásár, kézművesek bemutatói, valamint az elmaradhatatlan tűzijáték várják a vendégeket!

 

Szüreti Szőlőkapkodó és Kistérségi Találkozó
2018. szeptember 15.
Az ősz első fontos eseménye a szüret, melyhez kapcsolódóan szüreti felvonulás, és hamisítatlan szüreti légkör hatja majd át a várost. A térség gasztronómiai különlegességei mellett a fergeteges hangulatot a hagyományőrző csoportok színes műsora garantálja.

 

III. Zalakaros – Kis-Balaton Futóverseny
2018. szeptember 22-23.
Évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend a futóverseny, így idén is két napos programként aposztrofálják a szervezők. Az első nap a családosoké, amikor a gyerekek is felvehetik a futócipőt és egy 2-2,5 km-es távon mutathatják meg ügyességüket. A második napra pedig a sportág szerelmeseit és rendszeres űzőit is várják a 10, 21 és 34 km-es távon egyénileg és váltóban is.

 

Figyelem: Április 28-án a zalakarosi strand is megnyitja kapuit, ahol az egész nyári szezonban rendezvények, nyeremények, őrült nagy bulik és sportesemények várják a legkülönbözőbb korosztályokat!

 

További információk: www.hellozalakaros.huwww.zalakaros.hu


Forrás: Zalakaros

space

 

01 rolunk 02 karrier 03 letoltesek 04 kapcsolat