logo

ETALON/ LIFE STYLE
2017. 4. szám június-július

 

Ünnepeljük együtt a 20 éves fürdővárost!


Zalakaros vizes élményein túl, ezúttal is gazdag repertoárját kínálja a szórakozásnak. A 20. születésnapját ünneplő város sportolásra, kulináris örömökre, fergeteges koncertekre és csupa boldog pillanatra invitál. Íme, az idei rendezvények nyári szelete:

 

2627


Koccintsunk a Magyar Bor Napja alkalmából
2017. június 24. (szombat)
A magyar bor népszerűsítésének javára most egész Magyarország összefog. Június utolsó szombatján 18 órakor egy ország emeli egyszerre a poharát. Ezen a napon ugyanis minden a borról szól majd hazánk számos pontján. Erről a rendezvénytérképről a 20. évfordulóját ünneplő fürdőváros sem maradhat le. Koccintsunk tehát együtt a zalai borvidék legnemesebb fajtáival, és mulassunk az éjfélig tartó utcabálon! A rendezvény alatt kirakodó vásár, kézművesek és borházak forgataga várja a látogatókat.


Rajtol a 10. Tour de Zalakaros
2017. június 17-18. (szombat-vasárnap)
Idén 10. alkalommal ad otthont a város, legnépszerűbb sporteseményének, a nagy sikerű Tour de Zalakarosnak. Az országúti maraton és a hozzá kapcsolódó teljesítménytúra, illetve a Kis-Balaton családi bringatúra hamisítatlan kerékpáros életérzést és megannyi kalandot ígér, három különböző távon. Ha egy valódi erőt próbáló kihívásra vágyunk, kipróbálhatjuk magunkat a 127 km hosszú Zalakaros Maratonon, ha egy kellemesen fárasztó teljesítményen vennénk részt, tekerhetünk a 60 km-es távon megrendezett Zobori Kalandozoo Teljesítménytúrán, ha pedig egy átmozgató családi bringázást keresünk, nevezhetünk a 33 km hosszú Karos Spa Kis-Balaton Családi Túrára. Próbáljuk ki magunkat az ország egyik legnagyobb országúti eseményén! A nagysikerű kerékpáros versenyen ugyanis évről évre több mint 1300 kerékpáros áll a rajthoz. Az idén jubilláló versenyen az olasz bringás sztárral, Andrea Tafi-val is együtt tekerhetünk majd a zalai dombokon. Ezen kívül idén debütál a Mapei Tour De Zalakaros cégek számára meghirdetett csapatversenye is, a Szabadics Ride Company Challenge. A résztvevők közt minden évben kisorsolásra kerül 2 értékes kerékpár! Részletek, előnevezés, letölthető útvonalak,- és versenykiírások a www.tourdezalakaros.hu oldalon.


Ki a legszebb Kannavirág?
2017. július 7-8. (péntek-szombat)
Zalakaros szimbolikus virága a Kannavirág virágzásának apropóján idén is megrendezésre kerülnek a nagysikerű Kannavirág Napok. Ennek kiemelkedő eseménye a Kannavirág Királynő választás, mely idén 5. alkalommal helyezi a rivaldafénybe a 10 legszebb jelentkezőt. Az idei királynőt a szakmai zsűriben többek között Varga Viktor énekes, előadóművész szavazza majd meg, aki nem mellesleg az élő shown a színpadra is lép majd. Az est házigazdái a két nagy sikerű TV sztár, Varga Izabella és Szőke Zoltán lesznek, a versenyzők öltöztetéséről pedig az idei évben a nemzetközi sikereket elért divattervező és modell, Dudik Szonja gondoskodik! A szervezők mindemellett a rendezvénytéren mindkét nap kézműves kirakodóvásárral, borházakkal, helyi finomságokkal, bemutatókkal, este pedig utcabállal várják a közönséget.


20 éves Zalakaros- Városnapi rendezvények
2017. július 21-22-23. (péntek- szombat-vasárnap)
Zalakaros idén ünnepli várossá avatásának 20. évfordulóját! Ezen jeles alkalomból 3 napos ünnepi rendezvénnyel, kézműves kirakodóvásárral, borházak kitelepülésével, gyermekfoglalkozásokkal és színes kulturális programokkal várják a szervezők a látogatókat Zalakaros Város Napjai rendezvénye kapcsán! Koncertet ad többek közt Pál Kriszta Acoustic Band, illetve két énekes díva, Tóth Veronika és Keresztes Ildikó is színpadra lép majd. A rendezvény megkoronázásaként szombaton tűzijátékkal, vasárnap pedig Zalakaros Város Tortájának közös elfogyasztásával ünnepelhetünk majd együtt!


Jazz, Blues, Rock – Világzene költözik az utcára
2017. augusztus 4-5-6. (péntek-szombat-vasárnap)
Az utcazene célja, hogy a fellépő művészek megoszthassák tudásukat és tehetségüket egy felszabadult, szakmai korlátoktól mentes fiestában. Ennek szellemében kerül immár 7. alkalommal megrendezésre Zalakaroson is az Utcafesztivál, melyen utcazenészek, táncosok és művészek mutatják be magukat az ide látogató vendégeknek. A rendezvénytér különböző pontjain különböző stílusú utcazenész bandák lépnek fel. Ha két zeneállomás között megpihennének válogatott finomságokkal és italok csábítanak mindenkit. A rendezvény alatt kirakodó vásár, kézművesek és borházak forgataga várja a Vendégeket.


Négy teljes nap a borok szentélyén- XX. Zalakarosi Bornapok
2017. augusztus 10-11-12-13. (csütörtök-péntek-szombat-vasárnap)
Immár 20. alkalommal ízlelgethetjük a zalai és a balatoni borvidékek zamatos nedűit, Zalakaros egyik legnagyobb rendezvényének alkalmából, Zalakaros Város Bora is kiválasztásra kerül. De a Zalakarosi Bornapok nem csupán a borok kiválóságaira fókuszál. Felvonul a Da Bibere lovagrend, minden nap színes programok és élőkoncertek szórakoztatják a vendégeket, fellép többek közt a Kistehén Zenekar, Heinz Gábor Biga és a The Biebers is.

 

Szent István Napok
2017. augusztus 18-19-20. (péntek-szombat-vasárnap)
Augusztus 20. alkalmából a Gyógyfürdő téren ünnepi programsorozat vár mindenkit! Kézműves kirakodóvásárral, borházak kitelepülésével, kulturális programokkal tehetjük színesebbé a nyár utolsó időszakát. Augusztus 19-én a fergeteges hangulatról a Zaporozsec gondoskodik. A rendezvény elmaradhatatlan eleme természetesen az augusztus 20-i tüzijáték.

 

A szervezők a változás jogát fenntartják.

space

 

01 rolunk 02 karrier 03 letoltesek 04 kapcsolat