logo

ETALON/ SZÉPSÉG
2017. 3. szám május

 

2017. július 8-án újra felgyúlnak a rivalda fények Zalakaros Dísz terének színpadán és 10 gyönyörű lány méretteti meg magát a Kannavirág Királynő 2017-es címéért. Immáron hagyományos keretek között, ám a 20 éves város több dimenzióban való megújulásának jegyében éled újjá a show, és annak több eleme.

 

karos


A versenyzők számára értékes fődíjakat és felejthetetlen napokat, a közönségnek pedig egy, látványos, pörgős és izgalmas estét ígér az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Kannavirág Királynőóválasztás.Az élőshow visszatérő házigazdái, Varga Izabella és Szőke Zoltán mellett, a zsűri sorában Sütő András színész és Varga Viktor, énekes, előadóművész is helyet foglal, majd aki fergeteges zenei produkcióval színesíti az estét. A versenyzők öltöztetéséről az idei évben a nemzetközi sikereket elért divattervező és modell, Dudik Szonja gondoskodik, akivel a verseny kapcsán beszélgettünk.

 

karos2

Dudik Szonja

 

 

Mikor kezdtél el divattervezéssel foglalkozni?

Már kiskoromban magával ragadott ez a fajta alkotás és kreativitás, mégpedig a sport révén. Egész kicsiként kezdtem sportolni, és magam terveztem meg fellépő ruháimat, amit aztán édesanyám készített el. Később a középiskolában megszereztem a női szabó szakmámat, ezek után minden elképzelésemet saját magam tudtam megvalósítani. Nagyon megtetszett, hogy saját készítésű ruhákat hordhatok, méghozzá olyanokat, ami senki máson sincs. 2016-ban végeztem a Budapest Divatiskola Stílus-divattervező szakán, ezt követően pedig egyenes volt az út, hogy elindítsam a saját vállalkozásomat, így jött létre a SZONJA DUDIK queendom divatmárka!

 

Nem csak a márka alapítója és tervezője, de egyben modell és szépségkirálynő is vagy? Mesélj erről a pályaútról kérlek!

Valóban, korábban modellként dolgoztam és több szépségversenyen is részt vettem, szép eredményekkel. Hét alkalommal nyertem el a legszebbnek járó koronát, rengeteg titulust szereztem, valamint 2 alkalommal nemzetközi versenyen képviselhettem Magyarországot. Legutóbb Albániában, a The Miss Globe versenyen valamint 2011-ben Cseh országban a Miss Princess of the world világversenyén, ahol bekerültem a top 9-be, illetve elnyertem a Miss Talent Princes of the World címet, amire nagyon büszke vagyok! Megtapasztaltam, hogy mennyire fontos, hogy jól válaszuk meg a ruhánkat egy adott eseményre, vagy akár a mindennapokra, és azt is, hogy mi az, amit egy gyönyörű ruha viselője érezni szeretne. Ma már tudom, tündökölni, és ragyogni szeretne. Egy ruhát nem elég viselni, szeretni és tisztelni is kell.

 

A divat és szépségszakma mindkét aspektusát ismered, ezen a komplex látásmódon keresztül szemléled majd a versenyzőket?

Mondhatnám nagy előny mindkét oldalról ismerni a szépségipart. Valójában nem tudok elvonatkoztatni e tapasztalatoktól. A háttérben is értékelő szemmel ténykedem majd, ebben biztos vagyok. Figyelem az első benyomást, azt, hogy ki nyitottabb, vagy félénkebb, ki az, aki csak az anyukája, a családja vagy a barátok kedvéért jelentkezett és ki az, aki magabiztosan reprezentálja magát. Ez mind plusz információt ad a versenyzőkről. A nyertes szépség esetében a hozzáadott belső érték és kiállás egyaránt fontos az én látásmódomban. Bevallom, a tavalyi eredménnyel maximálisan egyetértettem, ha a zsűri asztalnál ültem volna, Dorina (Styaszni Dorina a 2016 Kannavirág Királynő) nálam is a maximum pontokat kapta volna. Gyönyörű lány, jelenleg a márkám egyik arca és nagyon büszke vagyok rá!

 

A versenyzők öltöztetéséről az idei évben te gondoskodsz, miért vállaltad ezt a felkérést, és hogy készülsz a Kannavirág Királynők stylingjára? (Pl. Zalakaros jelképe, a piros színű Kannavirág visszaköszön a ruhákban?)

Nagy megtiszteltetés számomra! Örömmel teszek eleget a felkérésnek, hiszen akkor teljesedik ki a munkám, amikor szebbnél szebb lányokat öltöztethetek szebbnél szebb ruhákban. A Queendom- mint királynői uralom jelen van az arculatban, ez nem véletlen, hiszen az egyik fő célcsoportom a szépségipar. Rengeteg szépségkirálynőt öltöztethettem és szponzoráltam a nemzetközi versenyeken is. A Kannavirág szépségkirálynő jelöltjei gyönyörű ruhák közül választhatnak majd, de többet egyelőre nem árulok el ezzel kapcsolatban. Annyi biztos, hogy nagyon fontos hogy jól érezzék magukat a ruháimban, szeressék viselni és tudjanak önazonosak maradni.

 

Zalakaros 20 éves évfordulója egyfajta megújulást is jelez a város számára, szerinted mennyire fontos egyéni szintekre kiterjesztenünk az újjászületés fogalmát?

A divattervezés kapcsán a folytonos megújulás számomra is elengedhetetlen, állandóan új impulzusokat kapni és adni, ebbe a soha véget nem érő szüntelen meg-megújulásban. Azonban kell, hogy legyen egy biztos támpont, egy értékrend, ami mentén szerveződik a stílusirány. Nagyon fontos, hogy ezt soha ne veszítsük szem elől.

 

Szöveg: Balassa-Szökrönyös Éva

space

 

01 rolunk 02 karrier 03 letoltesek 04 kapcsolat