logo

ETALON/ PROGRAMAJÁNLÓ
2017. 8. szám december-január

 

2018. február 17-ét és 18-át a Lego® rajongóknak ajánlatos bekarikázni a naptárban, hiszen vissza tér Zalaegerszegre a Kockafeszt, az ország elsőszámú színes kockákra épülő roadshowja.

Ahogy 2016-ban, idén is a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ ad otthon a rendezvénynek, ami ez alkalommal már két szinten és több helyszínen várja a látogatókat. A terepasztalon több –már ismert– táj elevenedik meg, de a szervezők sok új, soha be nem mutatott, ámulatba ejtő alkotásokat ígérnek. Mindezt 100 m2-en.

 

l1

 

l4

 

 

Lássuk mi vár a Lego® rajongókra!

A Lego Duplo® szoba az egészen kicsiknek kedvez, akik a szőnyegre heveredve játszhatnak többek között a kedvenc építőelemeikkel. A szervezők puha óriáskockákkal is készülnek, hogy a legkisebbek is örömüket leljék ebben a színpompás világban.


Két nagy kedvenc, a Lego Minecraft®, és a Lego Friends® játékaival is találkozhatnak a rendezvényre látogatók. Előbbi, a népszerű digitális játék, valósághű változata, több ezer Lego® kockából építhetik meg a Minecraft rajongók a kedvenc helyszíneiket, de akár Heartlake Citybe is tehet bárki egy kitérőt a Lego Friends® kockái által. A Játszóház ez alkalommal is kedvez a bennünk szunnyadó építésznek!
A Kockafeszt e szobájában több tízezer darab vegyes Lego® építőelemmel találhatjuk magunkat szembe, amikből érdemes kihozni a lehető legtöbbet, hiszen egy-egy előre meghirdetett építőverseny győzteseként Lego® meglepetéseket is nyerhetünk.


Az Óriás mozaikfal egy 6 m2-es, 92160 Lego® bütyköt számláló hatalmas kockafal, ahová a rendezvény látogatói letehetik a Lego® névjegyüket, egy-egy építménnyel.
A tekerd! kiállítás egy páratlan élménnyel gazdagítja a Kockafeszt látványosságát, hiszen kifejezetten művészi, óriás Lego® képeket csodálhatunk. Idén sem maradhat el a Börze, ahol minden rajongó bővítheti, formálhatja Lego® gyűjteményét. Fontos megjegyezni, hogy akár egyesével is megvásárolhatjuk bármelyik Lego® figurát, vagy alkatrészt.

 

l2

 

l3

Legendás Lego®

1932-ben, Dániából indult útjára a Lego® Ole Kirk Christiansen asztalosmester jóvoltából. A mester cége kezdetekben fajátékokat gyártott, majd 1947. után pusztán anyagi megfontoltságból átálltak a lényegesen olcsóbb, ma is használatos műanyag kockákra. A kezdeti időkben senki nem gondolta volna, hogy a műanyag építőkockák felérhetnek a fából készültekhez.

 

l5

1954-ben Ole Kirk fia, Godfred lett a Lego® igazgatóhelyettese, ő javasolta, hogy vizsgálják felül az akkor még problémás, nehezen kapcsolódó rendszert. 1958-ban született meg az igazi LEGO, aminek a minőségével már elégedett lehetett mind a vásárló, mind a gyártó. Sikerességét bizonyítja, hogy 50 év után az akkori elemekkel a ma gyártottak is kompatibilisek. 1970-ben már több, mint 900 alkalmazottat számolt a cég, és a következő évtizedek jelentős bővülést hoztak a játékgyártás területén, ami új kihívásokat jelentett a cég marketingeseinek. 1971-ben megcélozták a lányokat a Lego® babaházakkal, majd ’72-ben, a vízen úszó hajótestek megjelenésével megint húztak egy nagyot. 1974-ben már az Amerikai Egyesült Államokban nyílt gyáregységétől volt hangos a sajtó, majd a következő nagy Lego® mérföldkő a „Light & Sound” készlet volt, 1986-ban. 1990-ben a LEGO cég bekerült a tíz legnagyobb játékgyártó közé, egyetlen európai cégként. Hazánkban a hetvenes évek óta lehet legózni. A Lego® csoport 1992. óta van jelen a magyar piacon, a nyíregyházi székhelyű Lego® Manufacturing Kft. 2008. óta működik 1500 alkalmazottal. Mára a Lego® brand egy megkerülhetetlen fogalommá vált és nem csak a gyermekek körében. Az fizikai játékok mellett már animációs filmek, videó játékok és ruhák is készülnek a dán cég meglévő és leendő rajongói számára. Olyan brandekkel kooperáltak, mint a Lucas Arts, a DC Comics, az NFL vagy az NBA. Kijelenthetjük: Amiből nincs Lego®, az manapság nem is igazán számít!

 

Fotó: Lego®

space

 

01 rolunk 02 karrier 03 letoltesek 04 kapcsolat