logo

ETALON/ PROGRAMAJÁNLÓ
2016. 6. szám december-január

 

Bár az időjárás idén sem kedvez a fehér ünnepeknek, a gazdag Adventi rendezvénysorozat kárpótol mindenért. Górcső alatt az ünnepek ünnepét megelőző eseménysorozat! Lássuk, hol hangolódhatunk a Nyugat Dunántúli Régióban a karácsonyra idén!

 

advent

 

Zalaegerszeg

Zalaegerszegen a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központban November 27-én indult útjára az adventi kavalkád a Landorhegyi Adventtel, ami három alkalommal kerül megrendezésre. December 3-i, második adventi program, a Mesenap. Ezen a napon a gyertyagyújtást megelőzően a gyerekek találkozhatnak a Mikulással, kézművesedhetnek, illetve megtekinthetik Nagy Bernadett egyedi mesefiguráinak kiállítását. A megyeszékhelyen több neves előadó is megfordul az adventi időszak alatt, többek között a Városi Hangverseny – és Kiállítóteremben kerül megrendezésre
Rákász Gergely, zongoraművész „Illuminations” (1) előadása december 8-án, majd egy nappal később a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központban lép fel a Tankcsapda. Az Adventi rendezvénysorozat természetesen december 10-én a harmadik ünnepélyes gyertyagyújtással és a Zalai Táncegyüttes adventi táncházával folytatódik, ugyanezen a napon az Art mozi pedig karácsonyi vásárral várja az érdeklődőket. December 17-én az utolsó adventi hétvégén meggyújtásra kerül az utolsó gyertya is a Landorhegyi advent keretein belül. Az Apáczai Csere János Művelődési Központ karácsonyváró játszóházzal kedveskedik a családoknak és további ajándékokkal lephetjük meg szeretteinket az Art mozi karácsonyi vásárának második felvonásában.

 

Hévíz-Keszthely

Hévízen, december 2-án, pénteken Kollonay Zoltán és kórusa, szombaton pedig Pándy Piroska operaénekes szórakoztatja a Deák térre látogatókat, míg a Városi Sportcsarnok az ExperiDance „A gyöngyhajú lány” (2) produkciójának ad helyszínt. December 17-én Soltész Rezső ad adventi műsort a Deák téren, vasárnap pedig Wohner Dóra karácsonyi koncertjén hangolódhat az ünnepekre minden kedves érdeklődő. Keszthelyen, december 4-én a Re-Folk zenekar ad adventi koncertet a Balaton Színház Simándy termében. December 6-án szánon érkezik a Mikulás Keszthely főterére. 11-én, vasárnap a Balaton Színház színházterme ad otthont a Zalai-Balaton-Part Ifjúsági Fúvószenekar- majd 17-én Záborszky Péter (3) adventi koncertjének. December 24-én 14 órától szintén ezen a helyszínen angyalváró filmvetítéssel kedveskednek a látogatóknak.

 

Szombathely

A 2016-os Szombathelyi Advent is bővelkedik programokban. December 2-án Wolf Kati (4) szórakoztatja a nagyérdeműt, 4-én, vasárnap pedig a Fourtissimo jazzrock banda koncertjét tekinthetjük meg. December 9-én
Takács Nikolas (5) lép fel Szombathely főterén, 17-én pedig az utolsó gyertya is meggyújtásra kerül, majd ezt követi a kőszegi Big Box zenekar, akik a toplistás slágerek feldolgozásaival szórakoztatják a közönséget.

 

Szöveg: Farkas Márió

space

 

01 rolunk 02 karrier 03 letoltesek 04 kapcsolat