logo

ETALON/ INTERJÚ
2017. 7. szám november

 

Zalakaros városának 20 éves évfordulója, nem csupán a várost helyezte egy új korszellembe, de a rendezvényeit is. A 2017-es Kannavirág Királynő választás szakmai zsűrije olyan lányt keresett, aki készen áll a 2.0-ra, vagyis képes megújulni, hatást gyakorolni, és nem csupán szép, de több aspektusból is királynő lehet…

 

szabina 1

 

Mit gondolsz Tudsz azonosulni azzal a komplex kritériummal amit a verseny szervezői kerestek a győztes lány személyében?

Véleményem szerint, egy nőnek kívül belül ragyognia kell. Fontos, hogy összhangban legyek önmagammal és a környezetemmel, mindezt a testi-lelki egészséggel igyekszem elérni. Végtelenül boldog vagyok, hogy a Kannavirág királynő választáson ezen ismérvek is épp úgy szerepet játszottak.

 

Ez volt az első szépségverseny, amire jelentkeztél?

Részt vettem már több országos szépségversenyen. Az első versenyen 2005-ben, 10 éves koromban Budapesten képviseltem Zala megyét, 2013-ban a Zala Szépe Szépségversenyen értem el 2. helyezést, illetve a közönség díjat, 2015-ben a Kaposvár Szépe Szépségversenyen szintén 1. udvarhölgyként, és közönség díjasként szerepeltem.

 

 

szabina 4

 

 

szabina 5

 

Számítottál ilyen eredményre?

Volt szerencsém tapasztalatgyűjtésre a szépségversenyeket illetően, ezért is igyekeztem a felkészülés során, a próbákon, a közös programokon is a maximumot nyújtani, leküzdve a lámpalázam. Közel áll hozzám a színpadi mozgás nem csak a szépségversenyek világa miatt, hanem kiskorom óta életem része a tánc. Hazudnék, ha, azt mondanám, nem fordult meg a fejemben a győzelem gondolata.

 

Hogy érzed magad Zalakaroson? Gyakran látogatsz ide?

A családommal szívesen látogatunk Zalakarosra évek óta, ugyanis nagyon családcentrikusnak, gyermekbarátnak tartjuk a fürdőt. Rendszeresen részt veszek az üdülőváros kulturális, illetve gasztronómiai programjain is. Kedvenc helyem a fürdőn kívül az ÖKO-tó és park, szívesen kirándulok oda, a családommal, barátaimmal, a párommal, vagy akár egyedül is, tökéletes a kikapcsolódásra, elmélkedésre.

 

Mi történt veled a korona megszerzése óta?

A szépségversenyt követően meghívást kaptam több Tv csatorna élő adásába, majd részt vettem Zalakaros image fotózásán, ahol a látványos helyszínek, illetve a szimbolikus kannavirág és a korona is hangsúlyt kapott, de épp úgy megtiszteltetés volt részt venni az Etalon magazin által felajánlott divat és címlapfotózáson.

 

Hogy érezted magad Benkő Péter kamerája előtt? 
Nagyon jó hangulatú fotózás volt, profi szakemberek segítségével. Gyönyörű ruhák, cipők, ékszerek, smink és frizura. Mit mondhatnék? Nem mindennapi élmény volt!

 

 

szabina 3

 

Van jövőképed a szépségszakmát illetően, vagy egész más irányban gondolkozol?

A fiatalság múlandó, a szépség azonban minden korban máshogy mutatkozik meg egy nő élete során, ezért elengedhetetlen a kisugárzás, a határozottság a mindennapokban. A fotózások, illetve a szépségipar inkább hobbyként szerepel az életemben.

 

Mindössze 22 éves vagy, mégis nagyon tudatos vagy a pályaválasztást illetően. Hogy jött az egészségügy gondolata?

Fontosnak tartom az egészségünk megőrzését, a prevenciót, ezért is választottam a népegészségügyi ellenőr szakmát, amely során valamelyest hatást gyakorolhatok a környezetemben élőkre is. Úgy gondolom, hogy a legnagyobb kincsünk, az egészségünk, melyre folyamatosan vigyáznunk kell, éppen ezért elengedhetetlen a tudatos táplálkozás, a rendszeres testmozgás, a szűrővizsgálatokon való részvétel.

 

Mi a célod a diploma megszerzésével?

Végzős népegészségügyi ellenőr szakos hallgató vagyok a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán. Jelenleg a szakdolgozatomon munkálkodok, melynek témája a gyermekkori allergiás légúti betegségek és az obesitas kapcsolata. Elsődleges célom a diploma megszerzése, mindenképp az egészségügyben szeretnék elhelyezkedni, ugyanakkor tervezek az egészségügyi területen belül más szakmát is elsajátítani a későbbiek folyamán.

 

Hogy látod magad 10 év múlva?

Az Édesanyám kiskorom óta arra tanított, hogy meg kell tanulnunk önállóan érvényesülni az életben, hogy soha semmit nem szabad feladnunk, bármilyen kilátástalan helyzetbe is kerülünk; a vasakaratom, a céltudatosságom az neki köszönhető. Ambiciózusnak tartom magam, ebből kifolyólag a következő években még a tanulmányaimra, az egészségügyi karrieremre, a céljaim elérésére fordítok nagyobb hangsúlyt, de ha a 10 éves távlatra kitekintünk, 30-32 éves koromra már családanyaként is elképzelem magam.

 

szabina 2

 

 

Szöveg: Balassa-Szökrönyös Éva 
Fotók: Luxfotó, Benkő Péter 
Cipő, ékszer és body: Primo Valerio
Dizájner szett: Nelly Chole by ICONA

space

 

01 rolunk 02 karrier 03 letoltesek 04 kapcsolat