logo

ETALON/ AZ INNOVÁCIÓ NYOMÁBAN
2018. 6. szám szeptember

 

 

Az Év Európai Autója díjjal kitüntetett Volvo XC40 újabb elismerésben részesült: a modell a legkiválóbb teljesítménnyel szerzett ötcsillagos minősítést az Euro NCAP 2018-as biztonsági vizsgálatán.Ezzel az XC40 – fivéreihez, a 60-as és 90-es szériákhoz hasonlóan - elfoglalta helyét a világ legbiztonságosabb típusai között.

 

v1

 

2018-as Euro NCAP tesztprogram minden eddiginél szigorúbb kihívásokat támaszt a legújabb biztonsági technológiákkal szemben, beleértve a kerékpáros-felismerő autonóm vészfékrendszert vagy a vészhelyzeti sávban tartó rendszereket. Az új XC40 az új norma szerint eddig megvizsgált összes autó közül az abszolút legkiválóbb eredményt érte el. - Az új XC40 a ma kapható egyik legbiztonságosabb személygépkocsi. – mondta Malin Ekholm, a Volvo Cars biztonsági központjának vezetője. Biztonsági alapfelszerelése minden más kompakt szabadidőjárműnél gazdagabb; modern technológiák segítenek a vezetőnek észlelni és elkerülni az ütközéseket, biztonságosan sávjában maradni, és enyhíteni a véletlen útelhagyás következményeit.- tette hozzá.


Az Euro NCAP által tesztelt, jelenleg kapható Volvo gépkocsik egytől egyig ötcsillagos minősítést szereztek a szervezet biztonsági vizsgálatán. Tavaly a Volvo XC60 a legjobban teljesítő nagyméretű szabadidőjármű cím mellett a 2017. év abszolút legjobb teljesítményét nyújtó típusnak járó koronát is elnyerte az Euro NCAP nagy becsben tartott „2017 Best in Class” biztonsági díjátadóján. Az XC90 ugyanebben az elismerésben részesült 2015-ben.

Idén márciusban az XC40-est (a díj történetének első Volvójaként) megválasztották a 2018. Év Európai Autójának; a modell ma a márka egyik legkeresettebb típusa. A vállalat májusban bejelentette, hogy az XC40 iránti, hatalmas piaci érdeklődés kielégítése érdekében kibővíti európai és kínai gyártókapacitását.

 

v

 

Intelligens társ

A Volvo XC40 a Volvo Cars eredeti városi modellje. Fiatalos formaterve és szabadidőjárművekre jellemző arányaival együtt merész, határozott autót teremtettek. A Volvo XC40 fedélzetén, a könnyen kezelhető központi érintőképernyőtől a nagyfelbontású műszerfali kijelzőn át, a normális beszédtempót értelmezni képes hangfelismerésig, minden arról szól, hogy egyszerűbbé tegyük az életet. Az egész olyan magától értetődő, mint egy mobiltelefon kezelése.


Letisztult design

Szépséges részletek és gondosan megválogatott anyagok tanúskodnak a hamisítatlan svéd kézműves munkáról. Emelt üléspozíciójának és letisztult vezetői környezetének köszönhetően a Volvo XC40 fedélzetén Ön is képes lesz felülemelkedni a mindennapi problémákon.

 

A napfény íze

Utasterének kialakításakor maximálisan érvényesült a svédek napfény iránti, eredendő rajongása. A külön megrendelhető panoráma napfénytető természetes megvilágítást nyújt. A külön kérhető LED-es beltéri világítás pedig éjjel vonzó fénybe borítja a szépséges vonalvezetésű műszerfalat és az exkluzív dekor paneleket. A autóba integrált különleges zenei élményének része az egyedülálló, szellőztetett mélyhangszóró, amely pontos, erőteljes hangvisszaadást biztosít. Még inkább magával ragadó élményt kínál az opciós Harman Kardon Premium audiorendszer, amelyet a világ egyik első számú audio márkájával közösen fejlesztettek ki.

 

Forrás: Volvo

space

 

01 rolunk 02 karrier 03 letoltesek 04 kapcsolat