ETALON/ GOURMET
2020. 3. szám
A kézműves fagyinak nincsen párja. Instant megoldások helyett keressük a helyi fagyi manufaktúrákat vagy készítsünk home made jeges finomságokat!
Ez utóbbira van 3 szuper tippünk!
Vérnarancsos Joghurt jégkrém granolával
Hozzávalók (6 darabhoz):
1 csésze görögjoghurt, 1/2 csésze tej, 2 ek. méz, 1/2 csésze granola, 1 db vékonyra szeletelt vérnarancs
A granolát 1 ek. mézzel (10 mp-ig melegíthetjük a mikróban) vegyítsük össze, majd egy keveset tegyünk a formák aljára. Keverjük össze a tejet, a joghurtot a maradék mézet, ezután osszuk szét a formákba az egyveleget és tegyük bele a vérnarancs szeleteket is. Helyezzük bele a formákba a pálcikát és pihentessük a fagyasztóba legalább 4 órát.
Grapefruit Sorbet
Hozzávalók (4 adaghoz):
1/4 csésze víz, 1 csésze kristálycukor , 2 egész pink grapefruit, 1/2 csésze grapefruit leve
A vizet és a cukrot addig forraljuk, míg a cukor fel nem oldódik. Hozzáadjuk a grapefruit héját és hagyjuk picit hűlni, majd hozzáadjuk a kifacsart levet, és lehűtjük. Óránként átkeverjük, majd újra és újra vissza tesszük a fagyasztóba. A keverés során ügyeljünk rá, hogy minél több levegőt juttassunk a sorbet-be, mert annál finomabb lesz a végeredmény.
Epres dinnye jégkrém friss mentával
Hozzávalók (6 darabhoz):
2 csésze kockára vágott mag nélküli görögdinnye, 8-10 db eper, 2 ek. cukor, 2 ek. frissen facsart citromlé, egy maroknyi mentalevél
Turmixgép segítségével alaposan összepürésíteni az összes hozzávalót, majd a jégkrémformába öntjük és legalább 4 órát fagyasztjuk.