logo

ETALON/ GASZTRO
2018. 8. szám december

 

Különleges, színvonalas miliő, kiváló szolgáltatások, melyek megteremtik az ideális helyszínt a baráti, családi összejöveteleknek, az önfeledt 

kikapcsolódásnak. A hévízi kavalkádban nehéz a döntés, ám ha már megszületett az elhatározás, hogy a Bonvital Wellness & Gastro Hotelben foglalunk, nincs más dolgunk, mint élvezni a lelket és testet feltöltő pillanatokat. A város turisztikai karaktere tökéletes párosítás a szálloda éttermének elképzeléseivel, mely nem csak a szállóvendégek számára nyitja meg kapuit nap, mint nap. A Brix Bistro a hagyományos ízeket új elemekkel, aromákkal kombinálja, maradandó gasztro-emlékeket nyújtva. A kulináris élményekért a bisztró új séfje, Csécsényi Zoltán profizmusa adja az adu ászt.

 

12x8 3


Elsőként beszéljünk arról, milyen koncepció alapján születnek meg az étlap megújult tartalmai?
Számunkra mindenben a vendég az első, így a hozzánk érkezők igényeire alapoztunk. Az elmúlt egy év alatt mind a helyi, mind a távolabbról ide utazók véleményére, visszajelzéseire tudtunk építeni, s azt a célt tűztük ki, hogy a magyar gasztronómia különlegességeit a helyi ízekkel és alapanyagokkal, de mégis modern technikai megoldásokkal ötvözzük.

 

Az alapanyagok minősége az egyik leglényegesebb momentum az elkészítés fontossági sorrendjében. 

A Brix Bistro konyhájában alapvető, hogy az összetevők ellenőrzött, magas kvalitású termékek közül kerüljenek az asztalra, így a legjobbakat és legfrissebbeket keressük és választjuk ennek megfelelően. Az utóbbi években divatos, már-már köznyelvi megfogalmazássá vált, hogy csak helyi és őstermelői alapanyagokkal dolgozik egy vendéglátóegység. Mi is törekszünk, hogy minél szélesebb spektrumot kínáljunk a regionális ízekből, s ehhez természetesen hozzá tartozik, hogy a környékbeli őstermelőkkel is kiváló kapcsolatban állunk. Az Accent Hotels szállodalánc tagjaként országos beszállítói hálózatokkal dolgozunk együtt, s ennek köszönhetően a nehezebben hozzáférhető alapanyagokat is fel tudjuk vonultatni az étlap repertoárjában, be tudjuk mutatni, meg tudjuk ízleltetni a vendégeinkkel.

 

12x8

 

Vannak különleges, újdonságnak számító összetevők?
A menüsort a szezonális termékekre fűzzük fel, ugyanakkor minden új koncepcióba beépítünk egy-egy különleges és ritka fogást. Jelenleg - ami nem a hétköznapi étkek között szerepel, az - a fürj és a rántott hátszín. Talán nem árulok el nagy titkot, hogy házon belül is megdöbbentünk ez ínyencségek népszerűségén, éppen ebből kifolyólag biztos vagyok abban, hogy még sokszor visszatérnek a kínálatunkba.

Milyen gasztrotrendek hódítanak a Bisztró konyhájában?
A streetfood- jelleg térhódítása kétségtelen ebben az évben, de úgy gondolom, hogy azok közül, akik bennünket felkeresnek nem feltétlenül a trendi megjelenésre vagy alapvetően a „trendiségre” fókuszálnak. Sokkal inkább az intenzív íz élményekre helyezik a hangsúlyt. Ezért is törekszünk arra, hogy a mindennapok bisztrójává váljunk, magas minőségű konyhával, nagyszerű borokkal és kiváló szervizzel. Ehhez pedig minden tőlünk telhetőt meg is teszünk.

 

12xxxx8

 

A tematikus estek népszerűsége kétségtelen. Milyen egyedi elképzelések valósulnak meg egy-egy ilyen alkalommal? Mire számíthatnak az estre érkezők?
Egy-egy tematikus este mindig izgalmat, kíváncsiságot hordoz magában. Egy korábbi rendezvényünkön például páratlan párosításként jelentek meg az aromaesszenciák fantasztikus hatásai a 7 fogásos borvacsora - témához igazított – menüsorával ötvözve. A jövőben a nagy sikerű borvacsorák mellett, különleges izgalmas programokkal várjuk vendégeinket, melyekre Budapest neves gasztronómiai szereplőit is szeretnénk meginvitálni…

 

12ccx8

 

Melyek a téli szezon legkedveltebb ízei?
December közepétől megújuló étlapunkon a klasszikus fogásokat új köntösbe öltöztetjük. A menü részévé válik a feledésbe került velős pirítós, a hortobágyi húsos palacsinta, a gulyásleves, de semmiképpen sem abban az íz világban és megjelenésben, amelyre a vendégek leginkább számítanának. Az alapokat a téli szezon finomságaira építjük: kacsasült, a narancs, a gesztenye, az aszalt szilva és társaik sem maradhatnak ki a sorból.

 

12x8 2

 

A karácsonyi időszak gasztronómiai szempontból is különleges. Elkészült-e már a karácsonyi menüsor?
Erre a kérdésre csak annyit mondanék: mivel a gasztrokultúra is folyamatosan változik, próbáljuk mi is a fogások egymással harmonizáló elemeit kiemelni, hogy a finom ételek elfogyasztása ne csupán éhségcsökkentő, sokkal inkább gasztronómiai élmény lehessen.

 

Szöveg: Kancsalné Takács Bernadett, Fotó: Brix Bistro

space

 

01 rolunk 02 karrier 03 letoltesek 04 kapcsolat