logo

ETALON/ GASZTROTRENDEK
2018. 3. szám május

 

A gasztrotrendeket figyelve évről évre egyre nagyobb teret hódítanak a tradicionális ételek újragondolt verziói és bár sok esetben vágyunk a fine dining által kínált aprónyi falatokra, egy jól elkészített helyi specialitást enni mégis, mindennél többet ér. Aki Sárváron jár, biztosan visszatér ide, hiszen a vendégszerető, barátságos városban bőven válogathatunk a kulturális programok közül. S ha csavargással, fürdőzéssel kimerítenénk éléskamráinkat, már csak egy kiváló éttermet kell felkeresnünk, hogy pótoljuk a hiányzó energiát.

 

A helyi történelmi hagyományok és tradíciók szerepe a város arculatán is lenyomatot képez. A településen a programok, rendezvények sokszínűsége igézően csalogatja a belföldről és külföldről érkező vendégeket. Akikből akad is szép számmal… Hauser Annát, a frekventált helyen elhelyezkedő Harmónia Hotel tulajdonosát arról faggattuk, milyen fellendülést tapasztalnak a tavaszi szezonban, és hogy milyen kereslet mutatkozik a helyi gasztronómia iránt.

 

s5

 

- Szerencsés helyzetben vagyunk, ugyanis szállodánk és éttermünk a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő közvetlen szomszédságában helyezkedik el. Valóban, a városban az elmúlt években számtalan fejlesztés valósult meg, melynek idegenforgalmi hatását mi is érzékeljük. Éppen ezt a fellendülést kihasználva, komoly beruházást vállaltunk: a több évtizedes múlttal rendelkező éttermünket teljes arculatában megreformáltuk, enteriőrünk, személyzetünk és gasztronómiai kínálatunk egyaránt megújult. A turizmus fellendülésével már egész évben élvezhető a Sárvárra koncentrált figyelem. Nemcsak belföldi, hanem külföldi vendégek is érkeznek szép számban. - Az idegenforgalmi pezsgést szakaszokra bontanám: a téli időszak kissé pangó, de ekkor is - főként nyugdíjasok - látogatnak el hozzánk, nyáron pedig a gyermekes családok utaznak ide szívesen. Külföldiek tekintetében az osztrák, szlovák cseh, orosz nemzetiségűek élvezik ki leginkább az itteni kényelmet, de szerencsére a magyarok is szívesen töltik nálunk szabadidejüket. A város felfrissülése, a külhonból érkezők igényei természetesen a gasztronómiát is átreformálják. Ahogy a trendek az egészségesebb volumenű étkezések felé haladnak, úgy a szállodák és az éttermek is ezt az elvet követve veszik fel a ritmust a változással.

 

s2

 

Megújult éttermünk és konyhánk, megújult ételkínálattal jelentkezik. Amellett, hogy természetesen az új ízeket is igyekszünk megjelentetni, főként magyaros ételeink a közkedveltebbek. A Vas megyére jellemző, tájjellegű fogások, mint például a vasi dödölle vagy az őrségi töltött csirkemell erdei gombával, tökmagos panírban vagy a rábamenti kapros harcsa dödöllével örök és megunhatatlan kedvenc. Bármennyire is kiemelt figyelmet fordítunk az új ételek bevezetésére, étlapunknak van egy állandó, hagyományos ízvilágot követő ételsora, s az az igazság, hogy ezekre mutatkozik a legnagyobb igény. A vendégek elsősorban még mindig a hagyományos, magyar zamatokat kedvelik: az egyben sült tarját fűszeres krumplival vagy a csülköt babos-káposztával. A nyár közeledtével az egyszerűbb, könnyedebb fogások, a grillezett húsok, salátával körített változatai veszik át a helyet, természetesen a térségre jellemző tökmagolaj száműzése nélkül. A szállóvendégek számára félpanziót kiszolgáló étterem mindenki számára nyitva áll, ahol a tradíciók modern díszletek között köszönnek vissza. – A minimál stílus nálunk népművészeti motívumokkal vegyítve jelenik meg a vendéglőnkben. Ez a design az étlapunkban és minden arculati elemben feltűnik. A jövőre vonatkozóan is arra törekszünk, hogy a Sárvárra érkező megszállni-, és étkezni vágyók igényeinek maximálisan eleget tegyünk.

 

s


Szöveg: Kancsalné Takács Bernadett

 

 

space

 

01 rolunk 02 karrier 03 letoltesek 04 kapcsolat