logo2

 

 

 

ETALON/ GASZTROTRENDEK
2018. 3. szám május

 

Egyre inkább az egészségtudatos ételek elkészítése és fogyasztása felé orientálódnunk. Ez az út ugyan több tudatosságot, de mindazonáltal több gasztronómiai élvezetet és kevesebb veszélyt is rejt magába. Van egy hely Zalaegerszeg belvárosának szívében, ahol minden ételt ennek szellemében, tiszta és minőségi alapanyagból és legmagasabb szakértelemmel alkotnak. Kora nyári gasztronómiai íz utazásunk helyszíne a Zalaco Bisztro volt, ahol a hamarosan megjelenő új étlapra is kerül majd az alábbi húsmentes válogatásból! Mennyei zamatok a reggelitől a desszertig!

 

Fotó: Bán Orsolya

 

 


Piña-Colada reggeli

Hozzávalók (4 adaghoz): 

800 ml kókusztej, 160 g tönköly pehely, 4 ek méz, vaníliás cukor, 1/2 ananász, 1 lime

Elkészítés: 

A kókusz italt a tönköly pehellyel, a mézzel és a vaníliás cukorral felforraljuk majd keverés mellett 5 percig főzzük. Az ananászt felkockázzuk és a kásához adjuk. A lime-ot megmossuk, a felét kinyomjuk és a kásához adjuk, a másik felét szépen felszeleteljük.

 

rec2

...............................................................................................

 

 


Cukkinis lepény paradicsom salátával

Hozzávalók (4 adaghoz): 

700 g cukkini reszelve, 2-3 tojás, 150 g feta sajt, 1 ek finomliszt, 1 kisebb csokor petrezselyem, tengeri só, salátához, pár szem koktél paradicsom, menta és bazsalikom, mézes-olívaolajos saláta öntet, feta sajt krémesre keverve

Elkészítés: 

Az összes hozzávalót egy tálban jól összekeverjük. Közepes hőfokra hevítjük a serpenyőben az olajat, 2 ek masszát beleteszünk és spatulával kilapítjuk. Mindkét oldalát 2-3 percig sütjük aranybarnára.

 

rec1

 

...............................................................................................

 

 


Narancsos mandulatorta

Hozzávalók (10-12 szelethez): 

200 g puha vaj, 275g finom kristálycukor, 2 ek finomra reszelt bionarancshéj, 360 g darált mandula, 4 tojás, kevés finomliszt, a tálaláshoz: győrvári natúr joghurt, a narancs sziruphoz: 1 pohár narancslé, 150 g kristálycukor, 1 vaníliarúd

Elkészítés: 

A sütőt 160 C-ra előmelegítjük. A vajat és a cukrot kihabosítjuk. A többi hozzávalót is alaposan hozzákeverjük. Egy enyhén kivajazott, papírral kibélelt 24 cm-es formába öntjük, kb. 1 órát sütjük, közben tűpróbával ellenőrizzük!

Szirup: 

Az összetevőket és a kikapart vanília rudat a magokkal együtt egy serpenyőbe tesszük, alacsony hőfokon keverjük, amíg a cukor elolvad. Felmelegítjük és 10 percig főzzük, hogy besűrűsödjön és szirupos legyen. Kivesszük a vanília rudat és a forró szirupot a forró sütire öntjük, hogy beszívja.

 

rec3

 

 

Etalon Magazin - Aktuális lapszám