logo

ETALON/ WEDDING EDITION
2018. 7. szám október-november

 

Két fiatal, akik felkerekedtek és egészen Párizsig utaztak az életre szóló fotósorozatért. Szerettük volna közelebről megismerni őket. Íme Rita és Ákos meséje.

 

eskra0714

 

Mikor és hogy ismerkedtetek meg?
R: Látásból már ismertük egymást középiskolás korunk óta, az első randira azonban 3 évvel ezelőtt került csak sor. Egy szórakozóhelyen szólított le, onnan indult minden..

 

Milyen volt a lánykérés?
R: A lánykérésre Bali szigetén került sor, pontosan egy évvel ezelőtt. Szinte minden nap mentünk valamerre kirándulni, a lánykérést viszont Ákos az utolsó napra hagyta. Aznap hajnalban keltünk, hogy napfelkeltére felérjünk a sziget egyik aktív vulkánjának tetejére. Itt történt meg az a bizonyos dolog, amire minden nő vágyik már kislány kora óta. Amikor letérdelt, hirtelen azt sem tudtam, hogy mi történik körülöttem. Nagyon romantikus volt… Utána kezdtem el megérteni, hogy miért kérdezgette már első naptól kezdve, hogy mikor is megyünk arra a vulkántúrára.

 

eskra0629

 

Hogy jött az ötlet, hogy Párizsban készítenétek el a kreatív fotókat?
Á: Sokat gondolkoztunk rajta, hogy hová is menjünk elkészíteni a képeket. Valami különlegeset szerettünk volna. Először csak ötleteltünk és megemlítettük Petiéknek, hogy milyen szép helyszín lenne Párizs, meg amúgy is a szerelmesek városa stb. Emlékszem egymásra néztek Gergővel, a videóssal és mondták, hogy részükről oké, vágjunk bele. Mi pedig örömmel nekiláttunk a szervezésnek, hiszen imádunk utazni.

 

eskra0597

 

Meséljetek, kérlek erről a néhány napról és Benkő Péter kamerája előtti kalandokról?
R: Mi már 3 nappal a fotózás előtt elrepültünk Párizsba, hogy felderítsük a várost, így mire Petiék megérkeztek már tudtuk, hogy hol szeretnénk képeket csinálni. Első este kb. 10 perccel a fotózás megkezdése után leszakadt az ég, úgyhogy egy kicsit megijedtünk és egy kávézóban vártuk. Annyira hangulatos volt, hogy ott ülünk öltönybe és menyasszonyi ruhába beöltözve a Louvre előtt. Aztán a borozgatás közben jött az ötlet, hogy eső ide vagy oda ilyenkor legalább egy turista sincs a Louvre üvegpiramisa előtt. Hihetetlen élmény volt, hogy egy gyönyörű Daalarna ruhában a férjemmel szakadó esőben sétálgatunk a híres Dan Brown regény helyszínén. Másnap nagyon korán keltünk, de megérte, mert az Eiffel torony környékét vettük célba. Délután a Champs Elysées utcáján folytattuk, majd a Notre Dame gótikus katedrálisánál zártuk a napot. Nagyon jó hangulatban telt ez a két nap, le sem tudjuk írni mennyire jól éreztük magunkat. Az emberek is rendkívül kedvesek voltak, gratuláltak, fényképezkedtek velünk.

Mit szóltok a végeredményhez?
Á: Nagyon elégedettek vagyunk a végeredménnyel, örülünk, hogy Petire esett a választásunk. Szerintem a képeken is látszik, hogy abszolút felszabadultak voltunk és nem erőltetett pózokban feszengtünk a fotózás alatt. Köszönjük szépen ezúttal is!

 

Szöveg: Balassa-Szökrönyös Éva, Fotó: Benkő Péter - Luxfotó

space

 

01 rolunk 02 karrier 03 letoltesek 04 kapcsolat