logo

ETALON/ DEKOR
2018. 7. szám október-november

 

Szezonális kedvencünk a sokoldalú tök. Egyrészt, mert csodás gasztroalapanyag, másrészt mert ötletes és látványos lakásdekorációs kellék. Most ez utóbbi szerepkörét járjuk be. Összeállításunkból kiderül, hogy lehet ez az őszi termés teraszunk vagy enteriőrünk dekoratív eleme.

 

dek1

 

dek3

 

Ha a dísztökök természet alkotta árnyalatai és az otthonunkban fellelhető színek nem találkoznak, ragadjunk festéket és engedjük szabadjára a fantáziánkat. Persze nem feltétlenül kell műalkotásokat kreálnunk. Elég, ha egy színre, vagy adott tónus különböző árnyalataira festjük a kisebb, nagyobb dísztököket, ezzel könnyedén modern lakásdekorációvá avanzsálva őket. A festékkel egyébként a penészesedést is késleltethetjük, így akár november végéig ékesíthetik majd az otthonunkat. A művelethez használjunk akril,- vagy jó minőségű krétafestéket. Ez utóbbi esetében nem szükséges alapozni, míg az akril festék megköveteli a fehér primer spray használatát.

 

dek4

 

dek6

 

A tököket bármilyen tónusra színezhetjük, ám kétségtelenül jól mutatatnak rusztikus hatású pasztelles mentaárnyaltban, hófehérben, krémszínekben és metálba öltöztetve. Tehetjük, faládikába zöldekkel variálva, az ablakpárkányra, asztal közepére, a kandallóra és a bejárat mellé őket.

 

dek7

 

dek5

space

 

01 rolunk 02 karrier 03 letoltesek 04 kapcsolat