logo

ETALON/ DEKOR
2018. 2. szám április

 

Jeles ünnepeink ragyogó alkalmat kínálnak arra, hogy a bennünk élő kreatív énünk a felszínre törjön. A természet változatos és bőkezű kellékekkel szolgál, hogy ötletes dekorációval, üde, gazdag élő növényekkel és jelképes motívumokkal öltöztessük fel az otthonunkat a közelgő húsvétra. Íme, az Etalon inspirációs összeállítása:

 

husv4

 

Pazar TerítÉK

Zöldellő moha és fűszőnyeg, illatozó nárcisz, jácint és tulipán kompozíciók s mindezek az étkezőasztalunkra terítve? Bármennyire is szokatlannak tűnik, mesebeli környezetet teremthetünk, ha a természetet ilyen aspektusában integráljuk az ünnepi terítékeink közé. Nem csupán egy-egy szál virággal díszíthetjük étkezőnket, hanem ízléses, naturális és gazdag virágelemekkel csempészhetjük a kert szépségeit a mindennapjainkba. A tavasz mindig egyfajta újjászületést sugall, újrakezdésre ösztönöz. A friss, ropogós színek és illatok testünkre és lelkünkre is pozitívan hatnak, s inspirálnak bennünket a feltöltődésre. Ízlelőbimbóink pedig még magasabb színvonalon élvezhetik a gasztronómiai élményt.

 

husv3


Bedrótozva

Egy egyszerű drót, egy kis tettrekészség, néhány hajlító mozdulat és már kész is a kis hercegnők élővirágokkal teletűzdelt tavaszi ékes koronája. A vékony fémszállal „játszva” további dekor-praktikákat is bevethetünk: a huzalból hajtogathatunk például nyusziformát, amely ötletes ültető kártya szerepét töltheti be az ünnepi asztalon, de akár a húsvéti tojást is ékesíthetjük egy-egy apró drótfüllel.

 

husv


Apródok

Kétség kívül a húsvét elképzelhetetlen alkotóelemeit képezik az apró, kis gömbölyödő édességek, cukorkák, melyeket szívesen rejtünk a ház, no és persze a kert különböző pontjain elbújtatott nyuszi-csomagok közé. Formázzunk tölcsért egy vastagabb papírból, melyet dekoratív elemekk el – akár saját kis rajzokkal - díszítve, az aprónyi boldogságfokozókkal megtöltve garantálhatjuk, hogy a gyermekek számára örömteli habzsolás vegye kezdetét.

 

husv1


Nyissz-nyussz

Egy egyszerű papírzacskót, némi puritán szabászmozdulattal átalakítva csodás kis kreatív ajándékot készíthetünk. Néhány apró nyuszi-csokit vagy cukortojást belerejtve már csak egy fontos mozzanat hiányzik a dekorálás előtt. A stanecli tetejét egy vékony spárgával összekötjük, s már kezdhetjük is a díszítést: egy kis vatta, mint a nyuszi pom-pom farkincája, egy kis barka ágacska, egy névvel, jókívánsággal ellátott fecni és máris kész a tökéletes húsvéti édes apróság, édes apróságainknak.

 

husv2

 

Funny Bunny

Papírból alkotni kétségtelenül a legegyszerűbb kreatív elfoglaltság, ráadásul ebből a tevékenységből a gyerekeket sem kell kihagynunk. Egy sablonminta berajzolása, kivágása, díszítése nem jelenthet nagy kihívást, mégis sokat tesz hozzá az asztali teríték harmóniájához, hurkapálcával kiegészített változatban pedig kalandosabbá varázsolja a gyermekek örömteli, szabadtéri tojáskereső játékát.

 

Szöveg: Kancsalné Takács Bernadett, Fotó: Pinterest, pinkpeonies.com

space

 

01 rolunk 02 karrier 03 letoltesek 04 kapcsolat