logo

ETALON/ Dekor
2017. 8. szám december-január

 

Formabontó és egyszerűen megvalósítható ötleteinkkel bárki készíthet látványos, és a karácsonyfa alternatívájaként is kiválóan helyt álló dekorációs elemeket. Ne feledjük, az ünnepvárást a kreatív alkotói tevékenységek szépítik meg a leginkább. 

 

k5

 

Végy egy nagy falat!

Egy homogén falfelületet könnyedén feldobhatunk egy méretes karácsonyfát formázó polcrendszerrel. Helyezzünk, 4 különböző szélességű, (a falszínnel lehetőleg egyező tónusú) polcot egyenlő arányban elosztva egymás alá, és már mehetnek is rájuk a tárgyak. Ügyeljünk a jó arányérzékre! Ennek megfelelően helyezzünk a polcokra képkeretek, apró sütikkel teli üveget, papírpompomokat, kisebb-nagyobb koszorúkat, vagy akár ajándékdobozkákat. A formát pedig két papírzászló füzérrel keretezhetjük fenyőfa alakzatra. Csúcsdísz gyanánt szögelhetünk a falra egy csillagot, de jó szolgálatot tehet egy tortatál is, a rögtönzött karácsonyfánk talpának.

 

k3

 

Krétázzunk!

Szinte bármelyik festékboltban beszerezhető krétafesték, amely egy –egy üres falfelület lefestésére. A krétafal számtalan kreatív megnyilvánulásra adhat lehetőséget. Szinte beleolvadnak a sötét, szűk polcok és akasztók, amelyekre a karácsony közeledtével, kedvenc receptes könyveinket helyezhetjük, akaszthatunk mézeskalácsokat és persze vidám karácsonyi motívumok rajzainak is helyet adhat.

 

k6

 

Egyszerűen nagyszerű!

Végtelenül egyszerű, költséghatékony és nem mellesleg nagyon látványos ünnepi dekorelem lehet a kartonból készült karácsonyfa. Első lépésben formázzunk papírkartonból egy-egy kúp alakot, majd ragasszuk egymásba őket, végezetül pedig ragasszunk rá fényes papírból kivágott csillagokat. Ha nincs állványunk komódra, asztalra is állíthatjuk a rögtönzött papírkarácsonyfánkat.

 

k2

 

Aki tettre kész, barkácsolhat

A haladók egy 1-1,5 méter magas karácsonyfa alakzatot formázó installációt is készíthetnek. A megfelelő asztalosipari eszközök segítségével vágjuk méretre a fadeszkákat, majd ragasszuk vagy szegecseljük össze azokat. Az így elkészült háromszög alakzatot rögzítsük megfelelő vastagságú talpra, majd üssünk bele apró szögeket, vagy szűk polcokat. Végül akasszunk rá díszeket, akárcsak az igazi karácsonyfára.

 

k1

 

Zöldellő kopogtatók

Nem szükséges, hogy a kopogtató túldíszített legyen, hiszen a zöld, a maga egyszerűségében a legszebb. A letisztult babérkoszorúkat magunk is elkészíthetjük dúsabb és karcsúbb, kisebb és nagyobb kivitelben is. A lakás enteriőrjében -legyen az minimalista, klasszikus, vagy rusztikus- épp úgy jól mutatnak pékzsinegen belógatot könnyített vázra applikált verziók.

 

k4

 

Ajándékozás stílusosan

Sokkal szebb és szívhez szólóbb az ajándék, ha szánunk rá egy kis időt, és a sablonos ajándéktáskák helyett mi magunk csomagoljuk be. Az ajándékcsomagolási trendekben a minimalista irányvonal dominál. Nem kell bonyolult dolgokban gondolkoznunk. Az ajándékdobozkákat egyszerűen hangoljuk hozzá a többi dekorációs elemhez, így akár a karácsonyi miliő részét is képezhetik. De csomagolhatunk sima natúr-, fekete vagy fehér papírba is. A dobozkák ékszerei pedig maguk a természet ajándékai is lehetnek. Használjunk fel magyal, fenyő, - vagy babér ágakat és terméseket a csomagoláshoz.

space

 

01 rolunk 02 karrier 03 letoltesek 04 kapcsolat