logo

ETALON/ DEKOR
2016. 6. szám december-január

 

Bármennyire is kényelmes papírtáskákba átnyújtani a karácsonyi ajándékokat, az ünnep gyönyörű illúzióját egy csapásra a földbe döngölhetjük. Ne sajnáljuk az időt, energiát és türelmet, készítsünk egyedi és mutatós, kreatív csomagolást. Vágjunk, ragasszunk, lyukasszunk és hajtogassunk, hiszen egy ötletesen becsomagolt ajándékkal nemcsak szívmelengető, személyre szóló figyelmességet adhatunk, de az őrült karácsonyi hajszában még meditatív tevékenységre is lelhetünk!


A legújabb ajándékcsomagolási trendekben nem a csomagolópapír uralkodik, hanem a körítés. Sokoldalúan felhasználható, hasznos kreatív, akár újrahasznosított alapanyagok állnak rendelkezésre a kísérletezők legnagyobb örömére. A csomagolás tehát legyen kézműves, szánjunk rá időt és készítsük szeretettel!

 

dekor3


Egyszerű köntösben
A fényes, mintás csomagolópapír helyett válasszunk ökobarát natúr csomagoló papírt, egyszerű len vásznat, vagy egy diszkrét geometriai mintázatú, vagy szövethatású papírt.

 

A szalag alternatívája
Csillogó, díszes szalagok helyett használhatunk egyszerű natúr spárgát, vagy az eredetileg Amerikából származó pékzsineg névre keresztelt, madzagot. Az egyszerű zsinegek többször áttekerve a csomagon még jobban mutatnak.

 

Az sem baj, ha szabálytalan
A szalagokat ne dimenzionáljuk túl, a legjobb, ha fekete-fehér és natúr színt választunk. Ezeket egymásra is rétegezhetjük. Kössünk masnit (az sem baj, ha nem túl szabályos, attól lesz autentikus a végeredmény) és rögzítsünk hozzá apró tárgyakat.

 

dekor2

 

 

Édes kis semmiség

A csomagokat díszíthetjük, zöldekkel, bogyós ágakkal, vagy tobozokkal, kis csengőkkel, mézeskaláccsal, vagy fából készült karácsonyi motívumokkal.

 

Üzenet a csomagon
Az ajándék mindig személyre szóló üzeneteket hordoz, ezért a csomagokat kísérhetik kedves kézzel írott címkék, amelyeket készíthetünk keményebb papírból, vagy vásárolhatunk készen is.

 

A legjobb formában
Célszerű minden ajándékot dobozolni, hogy az ajándékcsomagnak valóban ajándékcsomag formátuma legyen. A gasztro- ajándékoknak azonban egy natúr papírzacskó is kiváló alap, amit facsipeszekkel, ágakkal és címkékkel díszíthetünk.

 

dekor

 

 

 

Szöveg: Balassa-Szökrönyös Éva

space

 

01 rolunk 02 karrier 03 letoltesek 04 kapcsolat