logo

ETALON/ SZÉPSÉG
2019. 1. szám február-március

 

Táskák, karikák, ráncok, megereszkedett szemhéj? Bizony a szemkörnyéki terület az arc karakterének legkritikusabb zónája. Ennek egyik oka, hogy a szemkörnyéken található bőr sokkal vékonyabb, mint arcunk többi részén, ezáltal az életkor előrehaladtával hiányt szenved a bőrt védelmező kollagén és elasztin csökkenő termelődése által.

 

pa

 

Gyengéd alternatívákkal ugyan késleltethetjük az időt, de korunk és életvitelünk pontos rajzolatot ad a tekintetünknek. A stressz, az elégtelen alvás, az egészségtelen táplálkozás, az alkoholfogyasztás és a dohányzás hatásaira már idejekorán megmutatkoznak a legzavaróbb és egyben legszembetűnőbb elváltozások. Mindazonáltal az idő múlása, valamint az örökletes tényezők is „közreműködnek” a látásért felelős érzékszerv károsodásában és az öregedési folyamatok felgyorsításában. Megjelennek a ráncok, a szem alatti karikák, és megereszkedik a felső vagy az alsó szemhéj. A folyamat lényegében így elkerülhetetlen és a hagyományos módszerekkel visszafordíthatatlan.

Megoldást a szemhéjplasztika szelíd, ugyanakkor rendkívül látványos és modern szépészeti módszere: a PlasmAge ® kezelés nyújthat. Az eljárásról dr. Bognár Enikő bőrgyógyász-kozmetológus szakorvost kérdeztük.

 

Hogyan lehet megállítani a szemhéjak öregedési folyamatát?
A PlasmAge ® nevű orvosi eszköz a plazmatechnológia segítségével lehetővé teszi a felesleges bőr biztonságos és rendkívül hatékony - műtét nélküli – eltávolítását.

 

Hogyan történik A PlasmAge ® kezelés?
A kezelés során – a helyi érzéstelenítést követően - gáz-ionizáció hatására a bőrfelszín és a kezelőfej között egy ún. negyedik halmazállapot (plazma állapot) alakul ki, mely apró pontokban elpárologtatja a bőr legfelső rétegeit, nem érintve a bőr alatti struktúrákat. A bőr összehúzódása miatt azonnali szemhéjemelkedés figyelhető meg. Végleges hatása 2-3 hónap múlva válik látványossá, mert a kezelés egyben a kollagén termelésre is hatással van.

 

Mi a teendő a beavatkozás után?
A kezelés után 2-3 napig smink használata, illetve fokozott izzadással járó sporttevékenységek végzése nem javasolt. Az érintett területen 1 hónapig fokozott fényvédelmet (SPF 50) kell biztosítani!

 

Melyek a kezelés legfőbb előnyei?
Miután nem műtéti beavatkozás, ezért vérzéssel nem jár. A fájdalomérzet minimális, és ráadásul heg sem keletkezik. A felépülési idő is rendkívül gyors. Mindezek mellett költséghatékonyabb, mint a műtét.

 

Milyen egyéb területei vannak A PlasmAge ® kezelésnek?
A PlasmAge ® kezelés számos problémára kínál megoldást. Speciális beállítási módjai és ránckezelő programjai jelentős javulást ígérnek az olyan problémás területek esztétikai kezelésében is, mint az ajak feletti ráncok, a szem körüli szarkalábak, a pattanások, szeplők, májfoltok, fibrómák, szemölcsök és hegek. A metódus ezen esetekben is a felszínes bőrréteg eltávolítására fókuszál, a környező szövetek sérülése nélkül.