logo2

 

 

 

ETALON/ SEBESSÉG
2016. 4. szám szeptember-október

 

A kisfiúk legnépszerűbb gyerekálma kétségtelenül az autó -, és motorversenyzés. Az élversenyzés szintjére azonban csak kevesen juthatnak el. Ugyanakkor az adrenalin és a sebesség szerelmeseinek lehetőségük van a pályaversenyzés gigantikus élményének részévé válni. Európa egyik legszínvonalasabb és legbiztonságosabb gyorsasági versenypályáján, a nemrég 20. születésnapját ünneplő Pannónia Ringen jártunk.

 

ring1

 

Nyugat-Magyarország egyedülálló helyszínén motorosok és autósok, kezdők, -és profi versenyzők egyaránt megtalálják a számításaikat. Ebből adódóan a pálya rendkívül közkedvelt a régióban ezt fémjelzi a jó kihasználtsága. Ostffyasszonyfa határában található gyorsasági pálya, naponta több, mint 200 motorostól, csapatversenyektől, szabadedzésektől, kupasorozatoktól, és tehetségkutató futamoktól, egyszóval márciustól - októberig mindennapos motoros, és autós rendezvényektől hangos. A Pannónia - Ring Sárvártól 10 kilométerre található, technikás vonalvezetésű, 4740 m hosszú, 11 - 13 m széles, nagy bukózónákkal és nemzetközi előírásoknak megfelelő homologizációval, 200 fős bírói gárdával, és teljes infrastruktúrával rendelkezik. Megtalálható Medical center, szálloda, étterem, benzinkút, motorszalon, gokart, és supermotó pálya is. Mivel a maga nemében a környéken páratlan a pálya, a vendégek jelentős hányada Ausztriából, Németországból, Svájcból, Olaszországból, Slovakiából, Slovéniából, és Csehországból érkezik, de jönnek távolabbi országokból is, mint például Angliából, Dániából, Franciaországból is. Miután a ring nagy bukóterekkel rendelkezik, igazi motoros pályaként emlegetik, ennek ellenére természetesen szép számmal vannak autós rendezvények is. A teljesen amatőrök és pályakezdők, szakmai és műszaki segítséget is kaphatnak, aki pedig igényli, profi oktatáson is részt vehet.

 

ring

 

A 18 kanyarjáról és 700 m-es célegyeneséről is ismert pályán több nemzetközi verseny is lebonyolításra kerül, többek között Oldalkocsis Világbajnokság, Alpok Adria nemzetközi motorverseny, Porsche Cup, KTM X - Bow Battle, Zona, és Országos autós bajokság. Emellett mindennaposak a clubrendezvények, ahol naponta több száz motoros méri össze tudását több kategóriában.

Aki a gyorsaságot csak távolról szemlélné, nézőként is lebilincselő élményben lehet része bármely hétköznapon, vagy hétvégi rendezvényen. A pályának van egy olyan pontja, ahonnan a szakasz 80%-a belátható. A pálya látogatása ráadásul ingyenes.

 

Az aktuális versenynaptárról a www.pannonia-ring.com honlapon tájékozódhatunk.

Etalon Magazin - Aktuális lapszám