logo2

 

 

 

ETALON/ SEBESSÉG
2016. 4. szám szeptember-október

 

A csendesnél is csendesebb. Megnyugtatóan stabil. Az új Outlander PHEV halk és sima suhanása annak az erőteljes nyomatékleadásnak és kiegyensúlyozottságnak köszönhető, amit az ikermotoros AWD és az S-AWC rendszer biztosít. Ezzel az autóval minden utazás különleges élményt jelent.

 

bonus2

 

 

 

A Plug-in Hibrid Outlander megalkotásával egy olyan SUV született, amely a hagyományos értékeken túl a legmodernebb követelményeknek is megfelel. A jármű egyes elemei is ezekhez igazodnak. A kulcsfontosságú összetevők működését - mint például az akkumulátorok, a motor, a visszatápláló fékezés vagy éppen az automata klímaberendezés - egy integrált ellenőrzési rendszer kíséri folyamatosan figyelemmel az energiahatékony működés érdekében.

 

Hamarosan már nem kell választanunk a régi és az új értékek között, hiszen a Plug-in Hibrid Outlander mindezekből a legjobbat kínálja: olyan kiemelkedő fogyasztási és energiahatékonysági értékeket, amelyet csak egy elektromos jármű nyújthat, ugyanakkor összeköti a mindennapi használhatóságot egy klasszikus SUV előnyeivel. A világszerte első Plug-in Hibrid 4WD SUV egy teljesen új vezetési élményt kínál.

 

A HOLNAP HATÉKONYSÁGA – MÁR MA
Az innovatív Plug-in Hybrid EV rendszer figyelemre méltóan környezettudatos. Az elektromos hajtást használva élvezhetjük az üzemanyag-fogyasztás és CO2-kibocsátás nélküli autózást, valamint a hihetetlenül csendes utazást. Hibrid üzemmódban pedig nagyobb távolságokat tehetünk meg csekély károsanyag-kibocsátással és lenyűgöző, 1,8 l/100 km átlagos üzemanyag-fogyasztás mellett. Haladás közben még elektromos áramot is termelhetünk, így sosem kell attól tartanunk, hogy az akkumulátor lemerül.


EGYENLETES GYORSÍTÁS
Az Outlander PHEV készségesen engedelmeskedik, hogy mindig tökéletesen uralhassuk a járművet. Az innovatív ikermotoros AWD és az S-AWC optimális nyomatékleadást és tapadást biztosít mindegyik keréken. Bármerre is induljunk, mindig simán és erőteljesen gyorsíthatunk.


S-AWC (szuper összkerékvezérlés) és ikermotoros AWD
Az integrált S-AWC vezérlőrendszer páratlan erőt és irányíthatóságot biztosít. Az AYC (aktív perdületszabályozó rendszer), az ABS (blokkolásgátló fékrendszer), valamint az aktív stabilitás kontroll (ASC) és a kipörgésgátló (TCL) optimális összehangolásával mindig a maximumot hozza ki az ikermotoros AWD hajtásból – méghozzá anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötni a biztonság, a kényelem vagy az üzemanyag-fogyasztás terén. Az első és hátsó tengelyhez kapcsolódó, nagy teljesítményű elektro-motorok késlekedés nélkül adják le nagy forgatónyomatékukat, így a négykerék-hajtás rendkívül gyorsan reagál. A 4WD LOCK gomb megnyomásával a rendszer úgy működik, mint egy központi differenciálzár, optimálisan osztva el a nyomatékot a négy kerék között a tapadás és a menetstabilitás fokozása érdekében.

 

bonus1


DINAMIKUS, ÚJ STÍLUS Tágas és kényelmes tér
A jelentős mértékben áttervezett Outlander PHEV büszkén hirdeti páratlan erejét és kifinomultságát. A jellegzetes, új orrkialakítás egyszerre sugall komoly teljesítményt és megnyugtató védelmet. A vonzó hátsó rész a prémium SUV-modellek legelőnyösebb tulajdonságait testesíti meg. Az Outlander PHEV a belső terének kialakításával, bőséges lábterével, új kényelmi felszereltségeivel és páratlanul csendes futásával emeli a legmagasabb szintre a vezetés élvezetét. Az üléseket aprólékosan kidolgozott, minőségi kárpitozás borítja, a hátsó üléssor támláinak ledöntésével pedig mindig pillanatnyi igényeihez igazíthatja a csomagtér méretét.


Egyszerű feltöltés otthon és útközben
Az akkumulátor töltéséhez egyszerűen csatlakoztassunk otthonunkban az Outlander PHEV-t a konnektorhoz. Miközben mi alszunk, a feltöltés körülbelül öt órát (230V, 10A) vesz igénybe a beépített töltő és a töltőkábel segítségével. Ha az opcionális gyorstöltőt használjuk, akkor a nyilvános feltöltő állomásokon 30 percnél is hamarabb megoldhatjuk a töltést (80 százalékos kapacitásig). A töltöttség állapota könnyen leolvasható a műszerfali kijelzőről.


Megnyugtató biztonság
Az új, modern védelmi rendszerek intelligensen támogatják a biztonságos autózást. A megerősített ütközési biztonságú karosszéria, az Ultrahangos koccanáselkerülő rendszer (UMS), a körkörös monitor, a hétlégzsákos rendszer, az adaptív sebességtartó automatika (ACC), és az Ütközésmegelőző rendszer (FCM) őrködik éberen, hogy magabiztosabban vezethessünk, annak tudatában, hogy magunk és utasaink biztonságáról megnyugtatóan gondoskodik az átfogó, díjnyertes biztonsági rendszer.

 


Forrás és Fotó: Magyar Autó és Motorkereskedés

Etalon Magazin - Aktuális lapszám